Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Minarelli kit 70 cc, treba mi veća max brzina i savjet
Beneli:
ajmo reć da sam dobio nadu da ću moć izvuć još tih 10 kmh bez produživanja getribe. moj skuter sada ise 70-75 kmh na punom gasu i 9200-9500 okr. Kakve meni svrhe ima stavljat base kit ako ću ja na manje gasa ići istom brzinom ali opet u 9000 okr.što je iznad rezonancije gdje skuter više troši i 'pati se' ovo ne pišem svima nego sam dobio dojam da neki nisu shvatili pa da ponovim reda radi. pa mi treba savjet kojo variomat i koji remen da izvučem tih 10 kmh. znam da bi kupovinom piaggio motora to sve rješio u čas posla, ali ovaj je skut dugo kod mene i dosta sam vezan uz njega i ako prilike života dopuste nikad neće ići iz moje garaže
zvonkec92:
zašto ko i svi normalni ljudi ne staviš ZXa i voziš se ko čovjek, pa taj auspuh je skroz legalan koga boli k**ra* za dernjavu i kak se auspuh čuje? bitno da skuter ide.. dr evo 70, ZX, onaj vario sa linka i to je to ništa ti više netreba..
Beneli:
--- Citat: dino73n - 13 Lipanj, 2015, 22:03:15 ---Base kit je odlicno rijesenje i na serijskom spuhu uz odgovarajuce teze rolnice i vecu diznu u karbu. Da fazon bude veci potrosnja goriva ce biti manja nego sa 49ccm cilindrom jer neces non stop voziti pod punim gasom kao sto sad vozis.
A mozes komotno izvaditi podlosku iz variomata jer sa base kitom imas dovoljno snage da se to izgura,mozda cak i tokariti bolcnu za jos 1mm i uz malo duzi remen izvuci jos 10ak km/h krajnje uz blago zrtvovanje ostrine na startu.
Ja sam prije 10ak godina imao takav setup na SpeedFightu 1 i bio sam prezadovoljan,mada se u to vrijeme i nije znalo za bolje.
--- Kraj citata ---
Niti mi treba bolje
--- Citat: zvonkec92 - 14 Lipanj, 2015, 05:59:33 ---zašto ko i svi normalni ljudi ne staviš ZXa i voziš se ko čovjek, pa taj auspuh je skroz legalan koga boli k**ra* za dernjavu i kak se auspuh čuje? bitno da skuter ide.. dr evo 70, ZX, onaj vario sa linka i to je to ništa ti više netreba..
--- Kraj citata ---
Zvonkec uvijek sam ja bio nekih ambicioznih želja i ne standradnih :laughing9:
Meni smeta zvuk rezo auspuha na skuteru, to je uredu za bacit neku vožnju ali svakli dan to slušat kad idem na posao, niiiiiiiiiiiiiiiii i tako 20 min ma bježi da poludim. Imao sam r1200 prebutalan zvuk i snaga, ali brate dopizdi.
Nedam ja svoje serijale i ako treba radije ću dati 600 kn za getribu i tih 10 kmh nego 200-tinjak za ZX-a ili sl.
Auspuh bez katalizatorta već imam na skuteru. I našao sam neki malossi multivar u garaži, nije baš u najboljem stanju ali probat ću ga dovest u stanje da ga bar mogu probat
Tomi_ZG:
Treba znat složit top,moj tt s novom vunom je tiši i bolje se čuje nego bivši sc08
zvonkec92:
moj yasuni r je još tiši od tog tta, al dobro ak čovjek neče jebiga.. onda dr evo na taj spuh koji imaš. dužu getribu i onaj vario sa linka, remen od pežoa i toje to
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju