Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Minarelli kit 70 cc, treba mi veća max brzina i savjet

<< < (2/5) > >>

Beneli:
Pa i sad se dreči, i sa 50 cc on ima dovoljno snage da vrti original prijenos. Meni treba više momenta i duži prijenos da na manjim okretajima može ići istom brzinom.

ljubo46:
ne moze bas serijala izguravat duzu getribu, ne znam kako bi to radilo.. :dontknow:
ne znas sta je snaga dok ne stavis base 70cc koji radi na okretajima kao serijala a ide bolje, koliko vidim to trazis a ja te savjetujem i još vario pa ces vidjeti, kad na vrhu gasa bude isao ko serijala na punom..ti napravi kako hoces. :icon_thumright:

Tomi_ZG:
Da Ljubo je u pravu,kit zahtjeva teže rolice pa samim time manje dreči i kasnije razvrtava prijenos.
Kod mene je bio primjer 100 po satu sa spuhom i multićem(niz brdo jer inače nejde toliko) 10k okretaja,kad sam stavio kit i teže rolice(ostatak prijenosa nije diran) tu brzinu sam postigao na puno manje okretaja sa ful stisnutim gasom.

dino73n:
Base kit je odlicno rijesenje i na serijskom spuhu uz odgovarajuce teze rolnice i vecu diznu u karbu. Da fazon bude veci potrosnja goriva ce biti manja nego sa 49ccm cilindrom jer neces non stop voziti pod punim gasom kao sto sad vozis.

A mozes komotno izvaditi podlosku iz variomata jer sa base kitom imas dovoljno snage da se to izgura,mozda cak i tokariti bolcnu za jos 1mm i uz malo duzi remen izvuci jos 10ak km/h krajnje uz blago zrtvovanje ostrine na startu.

Ja sam prije 10ak godina imao takav setup na SpeedFightu 1 i bio sam prezadovoljan,mada se u to vrijeme i nije znalo za bolje.

Corector:
Ekipa kad utrpa duzu getribu na 70ccm, a i sam je imam, ona ti zapravo samo smiri masinu, ne dobijes krajnju, skoro zanemarivo u osnovnoj klasi tuninga, ali malo bolje puni kroz ubrzanje i imas manje okretaje na max. brzinama koje si prije imao. Dobio bi krajnju ako bi natjerao masinu na max. okretaje koje si imao sa serijskom, a za to ti vec treba  jos snage.

Najpametnije bi tu onda bilo 70ccm sport, serijski auspuh bez katalizatora, tipa stage 2 od roxa, starog malagutija, aprilie, dragstera, ili pak sito auspuh. To voli jako potrajati i u kombinaciji sa dovro podesenim prijenosom ces imati visi prosjek brzine.

Ruku na srce, ali to sto trazis mozes ostvariti s piaggio 50 LC agregatom uz auspuh i multivar.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju