Tehnički kutak > Tuning skutera

Kako ubrzati zagrijavanje termo grupe?

<< < (7/9) > >>

SlowRider:

--- Citat: Chupsy - 28 Travanj, 2009, 22:36:29 ---ja ostavim skuter da radi na leru dok ne obučem kacigu i rukavice
nakon toga gas...

imam termostat original od sp50 otvara na 60°C i kiler od sp nevidim potrebu grijat skuter

--- Kraj citata ---

OK, imas termostat i to je druga prica.

Pupo:
Nabavi si onaj grijač što se ubaci u vodu i staviš ga u rezervar tekučine i provedeš instalaciju van i samo ga spojiš u struju dok se ne ugrije, kada dođe na radnu temperaturu ištekaš iz struje i kreneš na vožnju.

Al inače, jel nije termostat serijski već u glavi namontiran?

SlowRider:

--- Citat: Area51 - 28 Travanj, 2009, 23:21:05 ---Nabavi si onaj grijač što se ubaci u vodu i staviš ga u rezervar tekučine i provedeš instalaciju van i samo ga spojiš u struju dok se ne ugrije, kada dođe na radnu temperaturu ištekaš iz struje i kreneš na vožnju.

Al inače, jel nije termostat serijski već u glavi namontiran?

--- Kraj citata ---

Kakav grijac, jos da napravim bojler od skutera  :laughing7: imas serijski vec namontiran termostat, ali recimo kod mene rashladni sistem ima potencijala da u odredjenim vremenskim uvjetima spusti radnu temp. ispod one gdje termostat otvara...

Pupo:
Onaj grijač kad ga ubaciš u vodu nesmiješ stavljat prste unutra  :toothy12:

Mislim da je termostat provjereno rješenje, eventualno ako misliš da ti ovaj serijski kasnije prekasno otvara, napravi 2 termostata paralelno s tim da ćeš na ovom drugom imat ventil koji možeš ručno otvarat i zatvarat.

I sad situacija 1: Pališ skuter po hladnom, serijski termostat odrađuje svoj posao i otvara postupno te na recimo 70stupnjeva otvara do kraja. Ovaj drugi termostat u seriji je zatvoren s ventilom.

situacija 2: Ova koju si naveo, serijski termostat otvara prekasno, tj. možeš imat manju temperaturu ali on ne dopušta. Otvoriš ventil i pustiš da radi ovaj termostat koji otvara na manjoj temperaturi. Voda ide tamo odakle je manji otpor i koristi termostat koji otvara na manjoj temperaturi. Kad vožnja završi samo vratiš ventil nazad.

Jedino s ovim načinom neće biti nikakve štete koju god kombinaciju napravio u bilo koje vrijeme.

ivanm:
planiram stavit ovaj kit:

jel da stavim na njega i jel uopće paše serijski termostat?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju