Tehnički kutak > Tuning skutera
Kako ubrzati zagrijavanje termo grupe?
veka84sb:
Termostat je samo jedna nepotrebni dio vise koji moze uzrokovati ozbiljan kvar. Inace preporuka je da se motoru ne griju u mjestu ,a sto se tice zagrijavanja cvajtak masina ni one se ne griju viseminutnim radom na leru...
SlowRider:
--- Citat: vpucko - 29 Travanj, 2009, 21:53:58 ---cemu termostati :)
u leru odradi minutu dvije,, prvih 2 km lagano i onda pici :)
--- Kraj citata ---
kada je vani hladno <10°, cesto idem na kratke relacije i nemam bas vremena grijati skut 10 minuta.
Evo jedan primjer sto se tice grijanja mog skutera, inace se po ljeti ugrije nakon minute u leru i nekih 500m lagane voznje, po zimi mu treba oko 3km + nekih 5min lera i jos imam karton na kileru koji prekriva skoro 2/3 kilera, znaci to sve da dosegne temp. od 55°C. Po zimi nema sanse da temp. predje 63° iako je karton na kileru, sto brze idem on se jos bolje ohladi.
A sto se tice rizika od stavljanja termostata, ako ce zastekati neka zasteka, ipak je mala vjerojatnost da se to dogodi.
2TDottore:
decki kupite si svi AC i necete imat takvih problema ni po ljeti a bome ni po zimi....... :laughing7:
nightrider:
meni na 180SP se cajger termostata nikad ni ne podigne...ali čujem otprilike kad se zagrije motor...ja ga upalim i nakon minute krenem i lagano vozim par minuta(do 50km/h)...
kad na SP180 otvara serijski termostat?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju