Tehnički kutak > Tuning skutera
Kako ubrzati zagrijavanje termo grupe?
Iwo SR Tuono:
--- Citat: Jandro - 18 Rujan, 2008, 23:24:44 ---stavi neki karton preko kilera i super
tak ja napravim po zimi
--- Kraj citata ---
i mogu ti reć najbolje rješenje, jer meni se ditech ne zagrije uopće, i ja s tim kartonom vozim cijli dan kad je baš ono vrhunac zime, kad su temp oko 1-2 stupnja, jer jer problem kad je hladan pa trokira, još ako je svjećica slabija nemoš živit, tako da +1 za karton :glasses9:
ive_91:
frende spasio si me sad... do podne se nekako dizala temp.. sad nema boga da ga dignes... ostavio u leru 10 min... radi... onda se vozim u brijeg... ma nema teorije da se pomakne kazaljka.. vec sam mislio da je otisao sat.... a kad probam kiler mlako sve... (nemam termostart)
dhorvat:
--- Citat: SlowRider - 18 Rujan, 2008, 21:50:59 ---
--- Citat: 3alfa3 - 18 Rujan, 2008, 21:48:19 ---Ni u ludilu stavljat ventil. Termo grupa ne voli nagle promjene temperature, a otvaranjem ventila bi zagrijanu termo grupu odjenom zalio hladnom vodom.
Orig. termostat nema 2 polozaja nego otvara polako pa nema takvog temperaturnog shoka.
Ja taj problem rjesavam stavljanjem krpe (crne, pa se ne vidi jako ;D ) ispred kilera, a kad temperaturea dodje do radne, maknem ju pod sic.
--- Kraj citata ---
da, zabravio sam na nagle promjene temp. a jos je i gus u igri :sad1:
ali u ovom slucaju ne pomaze niti crna, niti zuta,bijela,crvena,ruzicasta krpa. Jer skut stoji na mjestu i postize temp. jedva docekam 37°.
Problem bi mogli rijesiti jos meksi federi na kvacilu tako da se lagano kotrljam sa krpama ispred kilera :laughing7:
--- Kraj citata ---
E tako i ja rješavam taj problem. I malo teže rolice stavim. Ili pak stavim serijski spuh i još teže rolice. Tak da se mogu vozit i do 50hm/h na osmini gasa i 5500 okretaja... Dost da se zgrije u roku 2-3 minute i onda gas. :icon_thumright:
2TDottore:
--- Citat: dhorvat2 - 21 Rujan, 2008, 08:43:11 ---
--- Citat: SlowRider - 18 Rujan, 2008, 21:50:59 ---
--- Citat: 3alfa3 - 18 Rujan, 2008, 21:48:19 ---Ni u ludilu stavljat ventil. Termo grupa ne voli nagle promjene temperature, a otvaranjem ventila bi zagrijanu termo grupu odjenom zalio hladnom vodom.
Orig. termostat nema 2 polozaja nego otvara polako pa nema takvog temperaturnog shoka.
Ja taj problem rjesavam stavljanjem krpe (crne, pa se ne vidi jako ;D ) ispred kilera, a kad temperaturea dodje do radne, maknem ju pod sic.
--- Kraj citata ---
da, zabravio sam na nagle promjene temp. a jos je i gus u igri :sad1:
ali u ovom slucaju ne pomaze niti crna, niti zuta,bijela,crvena,ruzicasta krpa. Jer skut stoji na mjestu i postize temp. jedva docekam 37°.
Problem bi mogli rijesiti jos meksi federi na kvacilu tako da se lagano kotrljam sa krpama ispred kilera :laughing7:
--- Kraj citata ---
E tako i ja rješavam taj problem. I malo teže rolice stavim. Ili pak stavim serijski spuh i još teže rolice. Tak da se mogu vozit i do 50hm/h na osmini gasa i 5500 okretaja... Dost da se zgrije u roku 2-3 minute i onda gas. :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
kak vam se da mijenjat setup radi obicnog grijanja masine.j#bote ja ak treba vozim se 10km 20kmh dok ne osjetim da motor pocne normalno primat gas i onda dalje normalna voznja.
Iwo SR Tuono:
da, ali ako trebaš skočit do centra grada koji ti je 5-7 minuta vožnje nemaš izbora baš....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju