Pozdrav, posto nisam iz Hrvatske izvinite ako se mijesam ili nesto ali evo imam jednu pricu da Vam ispricam.
Naime ja i kolega smo sjedili u kaficu, sjedimo mi gledamo cure zajebavamo se i dodjemo polako na temu auta, pa motora pa nekako dodjemo mi i na temu goriva.
Posto ja ne volim da pricam o necemu sto ne znam i radije cu pitati nego se pravit pametan otisao sam na google i isjecak iz teme za hrvatsko gorivo OMV.
'Prema neslužbenim podacima, OMV redovito iz svoje ultramoderne rafinerije Schwechat pokraj Beča u Hrvatsku uvozi jedino svoj premium benzin sa 100 oktana. Ipak, taj derivat čini samo otprilike šest posto ukupnih derivata koje OMV prodaje u Hrvatskoj. Većinu benzina i dizela OMV kupuje od različitih dobavljača na mediteranskom tržištu, a ponekad i od Ine. '
Ipak OMV nije tako savrsen.
Odkad je Tifon preuzeo Madjarski MOL gorivo 100% dokazano ne dolazi vise iz Njemacke u zadnjih par godina i slabije je kvalitete a u zadnje vrijeme ne uvozi se nikako.
' Na kraju, slovenski Petrol, drugi najjači igrač na domaćem maloprodajnom tržištu, tvrtka je koja uopće nema rafinerija nego sve derivate koje prodaje nabavlja iz sekundarnih izvora.
Dakako, ne možemo tvrditi da su ti derivati nekvalitetni, dapače možda su i vrhunske kakvoće, no sustav je takav da potrošaču ne omogućava čak ni osnovni uvid u kvalitetu i podrijetlo proizvoda koji kupuje. '
Petrol je kvalitetno gorivo kao sto bi se reklo u narodu "boli glava 'naci".
Ali neka sipa svak sta hoce nisam nikome mislio nista ruzno, za one koji ne sioaju petrol naspite jednom pa vidite kako vam se auto/motor ponasa.
Lijep pozdrav