Sta ce ti na base i serijala full sintetika samo steti...
Samo sam cekao ovo uvazeno forumsko misljenje
.. koje je nastalo vise kao utjeha jer je uvijek bio problem kupiti full sintetiku
Direktno cu pitati, JESI PROBAO PA GOVORIS IZ ISKUSTVA? Ili samo prenosis s tipkovnice na tipkovnicu ono sto si procitao na forumu?
Tu se prvenstveno misli na nakupljanje garezi na ispusnom kanalu i celu klipa jer motor ne postize dovoljno visoke temperature za rad full sintetike.
Ako se vec razumijes u tu problematiku, pitao bih za objasnjenje zasto mineralno ulje na serijali sprica masne kapljice i dosta dimi, i smrdi? Ima i nekih polusintetika, tipa ono plavo ulje od ine koje zadovoljava standarde i neki hvale ta ulja, neki ne. Po meni je jedino ona polusintetika u zlatnoj bocici ok, ostalo dimi, smrdi, ostavlja masne tragove u i na kraju ispusne cijevi.
Uostalom nailazim na garez na serijalama koje nikad nisu vozene na full sintetici. Smatram da ovdje nacin voznje igra ulogu.
Gle biti cu objektivan, u redu je i tocno da polusintetika obavlja svoj posao takoreci idealno na 50 i 70ccm, tamo do nekih 11000rpm kako se prica. Samo sto i onda svatko hvali svoje ulje, pa se nadju trojica kojima je ulje super, cetvrti slika garezi i probleme s istim uljem. I tako u krug.
Ne znam sto trpaju u full sintetiku, ali znam da standardi nadilaze potrebne i da stvar odlicno obavlja svoj posao vec godinu i pol dana na vlastitom skuteru i nekolicini drugih, gdje cu za primjer navesti dvojicu koji su nakon katastrofalne prosle sezone onako nervozni i neizvozani u studenom prosle godine sjeli na skutere 50ccm u podne i zapalili do Rijeke, navecer su se vratili nekih 450km, voznja je bila tko pusti gas placa cugu klopu i gorivo. Skuteri voze dan danas. Ako nije tu cviknuo onda ne znam kad ce.
A gdje su svi lezaji u masini koji su podmazivani 2T uljem, bolcne, karike. Mozda full sintetika ima neki aditiv koji dodatno smanjuje trenje, ovo bi trebalo biti ono primarno na sto treba misliti, nije bezveze za visokoturazne masine koje trpe ekstreme.