Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Aprilia sr 50 temperatura motora
gavranpero:
Da dignem temu iz mrtvih. Ovih dana ugrijalo, pravo ljeto i temperature ide preko 30C. Danas sam se vozio nekih pola sata, kazaljka došla na manje od pola , izmjerio vodenu i hladnjak 90C. Maloprije se vratio sa večernje vožnje(dosta niža temperatura) nas dvoje, temperatura 83 na vodenoj. Jesu to uredne temperature ili da majstorišem sa ventilatorom ?
matija84m:
Pa 90 je bas puno. Jedino ako su neki extremni uvjeti
gavranpero:
Isto mislim. Mjeri li uopšte neko na forumu temperature vode ili se svi oslanjaju na kazaljku ? Kod mene kazaljka nije ni blizu crvenog, a 90C je na pumpi. Iz postova gore vidim da mi je senzor ispravan, a takodje i termostat. Znam kako se ponaša kad postigne radnu (koja bi po položaju kazaljke trebala biti 90C, jer tad otvara termostat), a kad je hladno i ne postigne, hoće da se ugasi agregat. Hladnjak je takodje iste temperature, što znači da pumpa radi posao. U sistemu je crveni 40% permant .
matija84m:
Zamaral sam se sa temperaturom dok nisam ubacil veci kiler od 180 i sada nemam tih briga. :icon_scratch: Nemoguce ga sada zgrijat preko 75
gavranpero:
Da, pisao si. Meni se sad ne daju pare na drugi hladnjak i bzvz mi je što fabrički slabo radi posao. Moraju se i nosači prepravljati ? Ugradiću ventilator ako ništa. Problem je samo što će i on praviti smetnju strujanju zraka.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju