Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Aprilia sr 50 temperatura motora

<< < (5/5)

dario007:
Mjerih ja,na 70cc sa sport proom mk2 mi ne prelazi 75c,od peugeota hladnjak.

BB sa kilerom od sp-a mi non stop pali ventilator iako kazaljka nejde preko pola,cak ni do pola.Tada na cilindru imam 82-3c a u posudi vode imam oko 75c. Pretezito pali kad stanem nakon voznje.Jedini minus naspram pravog 180cc je sto imam slabije strujanje zraka kroz prednju masku i odvod topline sa kilera.

Oce ti biti vislja radna temp ako vozis na presiromasnoj smjesi ili imas paljenje previse u advanceu.

gavranpero:
Možda paljenje nije dobro podešeno   ???(75 dizna na serijski cilindar, valjda nije siromašna) Probaću opet podići iglicu, a samo paljenje mi se ne čačka. Mora li se svlačiti magnet za podešavanje paljenja ? Ono što je neobično je da kazaljka ni pola ne pređe na 90C, a može itekako da zakuca u crveno (kad mi je otišla vodena). Po kazaljki sve OK, po termometru baš i ne.

Emke234:
Pozdrav svima
Novi sam ovdje a imam jedno pitanje pa vas molim za pomoc.
Necete vjerovat imam Apriliu sr50 dotech 😂 koja je stajala jedno tri godine u garazi i samo se palila svakih par mjeseci da skatim pricu ne radi mi pokazivac temperature na satu . Zamijenio sam termoprekidac i opet je isto.
Sta bi koglo biti ako neko ima prijedlog ili savjet da pomogne.

Hvala vam

JogFromYamaha:
instalacija sat ili kompjuter su defektni, najcesce vlaga u kontaktima pa samo ju vozi cijeli popodne i mora se posusiti ako je do vlage, ako nije kopaj i naci ces

Emke234:
Ok
Pokusat cu i tako pa cemo vidjet

Hvala

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju