Postovani forumasi, zdravo svima, nadam se da cemo resiti problem.
Naime posedujem skuter Aprilia SR 50 ditech factory model sa Morini agregatom, proizvodnja 2005, kupljen 2007. god.
Problem je sledeci: Skuter tesko pali, posebno tesko prilikom prvog paljenja narednog dana. Trebam ga verglati po 10-15 puta da bi upalio i da ga prevarim sa malim dodavanjem gasa i kada upali onda ne drzi obrtaje, variraju mu obrtaji, nece da podigne na 2000 rpm vec stoji na nekih 1800 pa padne na 1200 i ugasi se posle 10-15 sekundi rada, obicno moram da mu dam gas da se ne bi ugasio. Cim ga malo zagrejem tako u mestu uz dodavanje gasa onda podigne obrtaje na 2000 i vozim normalno, prima gas najnormalnije, ne stuca prilikom voznje, vuce super uzbrdo, ubrzava fenomenalno sve ok. Cim ga ugasim odmah posle voznje ponovo slabo pali, tj. upali odmah, ali ponovo ne drzi obrtaje na 2000 vec moram da mu dam par puta gas da se ne bi ugasio i onda cim podigne obrtaje moze da radi tako do sutra na leru bez problema (ostavljao sam ga i vise od pola sata da radi na leru)
E sad, na skuteru je promenjen klip prox , karike, dihtunzi, obradjen cilindar na 41.5 zato sto je stradao dihtung na glavi i pustao vodu u klip, radio je ok proslog leta, tj. posle menjanja klipa radio je normalno na leru i palio bez gasa.
Imao sam problema sa diznom pa sam nju menjao, stavljena je druga plava (vazdusna) sa novim teflonom i novim gumicama.
Proveravao sam usisne lamelice, one su kao nove, nema nigde da su se otvorile i sviraju dobro.
Proveravao svecice nije ni do svecice, NGK CPR8E, Champion RG6YC i Denso EXR24B, isto radi na sve tri
Nisam stigao da proveravam pritisak na pumpi pomocu T racve, trenutno nisam kuci, znam da tu treba na kontakt da bude 2.5 bara, a na verglanju i dok radi 7.5 bara. Kompresor je nov, tako da sam u njega siguran.
Eto, malo je opsirno, ali nadam se da ce biti jasnije
Svako ko ima neku ideju neka se javi, nadam se da mozemo da resimo problem. Hvala puno svima