Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Cro Dragster projekt  (Posjeta: 58847 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dragster 50

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Italjet Dragster MK1 proud owner
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
    • You Tube: Cro Dragster
  • Moj Skuter: Dragster 70x2,180cc
  • MojSetup: DR EVO,CP19,Hi speed,TP sek+11%
  • MojSpuh: City 16
Odg: Cro Dragster projekt
« Odgovori #300 : 11 Rujan, 2023, 08:34:50 »
@Mic, kao da je ovaj kotačić dobio lufta na osovini impelera, iako je zeger bio na mjestu. Zadnji put mi je MF smeće od pumpe zacvikalo zbog ležajeva nakon 2800km, zato sam sad stavio od Yamahe. Ostatak je zdrav, samo sam promjenio taj vanjski dio.
@Pogi, mislio sam da je ovo dovoljno, ali svaki dobronamjeran savjet prihvaćam :icon_thumright:

Offline Dragster 50

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Italjet Dragster MK1 proud owner
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
    • You Tube: Cro Dragster
  • Moj Skuter: Dragster 70x2,180cc
  • MojSetup: DR EVO,CP19,Hi speed,TP sek+11%
  • MojSpuh: City 16
« Odgovori #301 : 14 Rujan, 2023, 15:17:00 »
Pozdrav svima.
Neki dan sam prvi put imao priliku da u jednom danu na istom Dragsteru probam 2 auspuha, pa ću napisati par subjektivnih dojmova. Možda se neki neće složiti sa nečim, ovo je samo moj dojam.
Yasuni R i Yasuni City 16, na doslovno istom setup-u, čak ni karburator nije diran.
Yasuni R, samo na ručki malo odvrnuta gas sajla kad je stavljen jer je bio prenisko, i gasio se. Ima puno dublji i pitomiji zvuk, meni osobno ljepši. Prvu 1/4-1/3 gasa bolji odaziv, točnije, brže hvata i ljepše radi na tom dijelu gasa, lakše se spaja na cilindar jer nema flanđu.
Yasuni City 16 previše prdi i puno glasniji, pogotovo na malim okretajima, dok R zvuči kao bačvica u odnosu na City 16. Jako teško se spaja na cilindar, mislim na šaraf bliže prijenosu, jer nema mjesta zbog centralne. Spajao sa flanđom, ne jedno po jedno.
Jedna bitna stvar, za Minarelli ima više vrsta centralnih nogara, i neće svaka pasati na svaki auspuh. Ova koja paše na City 16, ne paše na R, jer u njega udara onaj dio gdje se kače federi, i ne može se uopće dignuti do kraja.
City 16 puno, puno jači auspuh, ne mislim toliko na krajnju, cca 5km/h što bi se možda dalo srediti u prijenosu i karburatoru, nego mislim na ubrzanje od prve 1/3 pa skroz do kraja. Tamo gdje R pomalo diže brzinu, City 16 to odradi, pa čak mislim duplo brže.
Zadnji dojam, City 16 puno jači u svemu, R mi više paše zbog te pitomosti i u zvuku i kako radi, drago mi je da imam oba, i uzevši u obzir cijene, R je oko 180, C16 oko 280€, definitivno R. Da je razlika u cijeni manja, mislim da bi opet rekao R, ali 100€ razlike nema smisla.

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
« Odgovori #302 : 14 Rujan, 2023, 18:56:53 »
Ja sam zadovoljan sa c c16 na drevu, samo kaj kad sam ja uzimao je bila nesto bolja cijena... meni na rally-u kad ga hocu skinuti, moram zaklopiti centralnu nogaru da bi to lakse odradio, ali ide sasvim ok sto ne moram srafiti na cilindar, nego federi drze.. to mi je super... sa stok auspuhom sam se tu ubijao...pa nikak navoj da primi... jednom rukom moram drzat auspuh i srafit :S

inace taj city pase na aeru koja ima onaj specificni nosac masine i trazi poseban auspuh radi grane...

ps. mazi ih uljem lagano i vjecni budu..  :)