Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kymco Agility 50 4T usisni ventil se sam zategne nakon 70 km  (Posjeta: 324 )

1 Član i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online Sven900

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Years
  • Moj Skuter: Kymco Agility 50 4T
Pozdrav imam navedeni skuter i imam taj problem znaci nastelujem usisni ventil na 0.5 pa onda na primjer mogu preci oko 40 kilometara bez da se zategne sada sam ga stavio na 0.10 i onda mogu preci malo vise kilometara uglavnom ventil se zategne gore na saraficu nije labav saraf nista sada mi nije jasno sto se desava ispusni ventil uvijek ostane kako je nastelan samo usisni zeza ako je netko imao slican problem skuter pali ali tesko radi komperije koju izgubi kada se zategne ventil

prosle godine sam mu ubacio kit od 70cc znaci cilindar i klip ovo ostalo je sve tvornicko ali je to bilo i prije kita dok je bio jos 50cc
« Zadnja izmjena: 06 Prosinac, 2025, 18:14:27 Sven900 »

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
Odg: Kymco Agility 50 4T usisni ventil se sam zategne nakon 70 km
« Odgovori #1 : 06 Prosinac, 2025, 18:39:54 »
Kada ideš privjeriti- dali je kontra matica ostala stegnuta i sve bude "kako treba"?
Ako tu ne "otpusti" onda provjeri da ti se ne "troši" breg na bregastoj ili klizna površina klackalice.
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Online Sven900

• forumski pješak
  • *
  • Years
Odg: Kymco Agility 50 4T usisni ventil se sam zategne nakon 70 km
« Odgovori #2 : 06 Prosinac, 2025, 19:47:17 »
Sve ostane stegnuto kako sam i stavio samo eto bas se stisne i nema uopce zazora izmedju kada sam stavljao kit bregasta je odlicno izgledala nez sto predlazete da narucim sa aliexpres nove klackalice pa prvo sa njima da probam?

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
Iz opisanoga mora popuštati na navoju ili kontra matici. Zamoli nekog tko ima iskustva da ti to podesi i stegne.
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
Imao sam ti ja jedan problem sa gy6 125 skuterom, isto bi ustelo ventile zategnuo i ventili bi promjenili toleranciju na 25km.
Sve je to bilo do klackalice koja je bila od nekog cudnog materijala i pri temperaturi bi se pigala.
Zamjenio sam klackalicu i sve je bilo ok. Jednostavno su imali seriju klackalica koja nije valjala.

Mozes prije zamjene jos par stvari odraditi da budes siguran da je sve i sve odradeno prije investicije.
Operi sve sa alkoholom da ne bude ni malo masnoce, nastelaj ventil i na matice kapni moment ljepila i zategni. Ostavi par sati da se posusi i da se formira lak.
Sve to sastavi i onda vidi dal se desava, ako i dalje bude problem moras mjenjat klackalicu ventila.
Jos jedan detalj daj dok bude sve olabavleno uzmi klackalicu i vrti bregastu i gledaj jel ima veliki otpor kod otvaranja ventila i da li je bregasta ostecena ili zaderana.
Ako jeje onda i ona igra svoju igru.

Online Sven900

• forumski pješak
  • *
  • Years
Danas sam opet postelao usisni ventil pa cu vidjeti koliko ce sada izdurati sljedeci put cu probati to sa moment ljepilom bregasta nema ostecenja nema otpora dali da dajem malo vise novaca na orginal klackalice ili mogu uzeti i sa aliexpresa i dali se isplati stavljati vecu bregastu na 70cc sa tvornickom glavom i ventilima? vec ako budem mjenjao klackalice? vidio sa da ih ima raznih A9 nez koja najbolja ide uz moj setup

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Spicbregasta se uvjek isplati i daje najvise ali prije nego diras sve rjesi problem sa tim promjenama zazora ventila.
Inace imas od zvonkeca dosta tema gdje je slagao GY6 masine pa i tamo ima dosta korisnih savjeta oko setupa.

Online Sven900

• forumski pješak
  • *
  • Years
Moze koja spicbregasta ide dali je to A9 sto sam vidjao po forumima da mnogi pricaju
« Zadnja izmjena: Danas u 17:06:25 Sven900 »

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • maxi forumaš
A9 je jako dobra ali gledaj si da rjesis da ti ventili dihtaju i da ti klackalica ne rastelava tajminge

Online Sven900

• forumski pješak
  • *
  • Years
To budem tek cim malo zatopli zanimam me ako uzmem A9 bregastu dali trebam onda i veci lanac koji ide na bregastu ili moze stock koji je na njemu?

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • maxi forumaš
nikakav lanac, nije veci lancanik nego je velicina i kut "grba" na bregastoj drugaciji od serijskog

Online Sven900

• forumski pješak
  • *
  • Years
Moze budem onda sve to probao ako ventili i dalje bude zatezaoi uzet cu nove klacklaice i onda staviti i tu bregastu hvala vam