Pozdrav!
Nisam stigao ranije predstaviti trenutni dvokotač u svojoj garaži, a radi se o modelu iz naslova, bio je 7-8g u vlasništvu moga jaaaako dobrog prijatelja, koji ga je prodao svome drugom prijatelju, ovaj vozio godinu i prodao svome prijatelju 😃😉 koji ga je isto vozio sezonu, pa ga ja kupio jer znam povijest 10g.
-55tkm
-novi akumulator
-gume na 85% stare godinu dana (prednja P Angel, zadnja Mitas TF).
-remen OEM 20.5mm
-prijenos OEM 13,8g (vagane rolice crvene)
-ulje 3000km
-tapiciran sic
-naprijed dupli diskovi da X9 novo kupljeni sa novim pločicama i naprijed i nazad
-sve plastike čitave
-agregat fino radi
-neispravni pojedini led segmenti na LCD displayu

U Zadru kupljen i čekao 2 mjeseca kod frenda da dođem po njega u svibnju. Odmah sam kupio i drugi LCD u Zadru +obrtaljka za 50€ od nekih klinaca. Jbg na tom satu je bilo 75tkm. Naručio od Pleše (Chale savjetovao zbog brzine dostave) Agip ulje 10w40, OEM filter ulja i zraka, ulje za getribu i rashladnu tekućinu, prirubnicu ubrizgavanja i cijev zraka od filtera, stiglo sve za manje od 24h u Zadar. Sve izmjenjeno na licu mjesta, probna vožnja do Chaleta na Pag, uživo gledanje njegovih projekata i buduće zgrade servisa svih vrsta motora s unutarnjim izgaranjem 😉. Nakon 4 dana vozanja po Dalmaciji pravac Slavonija na dva kotača.

Lagano krenuo ujutro starom cestom prema Slavoniji, stao u Gračacu napuniti do čepa, kad žena (išla autom zamnom) ukazuje da curi nešto sa sredine podnice. Normalno gorivo, tražio, tražio, pronašao i imam što vidjet.

Kako sam prije toga saznanja bio uporan da natočim do čepa, ba betonu je završila cca litra benge. Ništa, ostavio skut na suncu dok popušim cigaru, da ishlapi ako je ostalo što i lagano krenuo opet. Dalje kroz Liku bez problema, na pojedinim dionicama me supruga nije mogla pratit autom zbog prometa, ja obiđem ona ne može, tako da sam je od Udbine do Slunja nekoliko puta čekao, od Korenice do Slunja je bila gužva baš. Fali snage u brdo, ali nisam drugo ni očekivao, po ravnom sve ok. Iza Siska mi počeo gubiti snagu i trokirati. Stanem i vidim opet neka tekućina, čudan miris, psujem, podignem sic i vidim da je iscurilo sredstvo za skidanje mušica cijelo, kapalo po lulici. Pustio da se osuši (cigara opet) upalio bez problema i teraj dalje preko Novske, Pakraca, Velike za NA. Došao doma a na kompjuteru stoji da mogu još 150km. Baš sam se iznenadio.

Nakon 2tkm odlučujem poboljšati neke stvari....

[url=https://postimg.cc/Z9qZHYyG]
]

Nakon stavljanja Polini varia, novoga OEM remena (našao sam svakakvih podataka o širini na ovom forumu, širina je 21,30mm na mojem nivom), Polini plave opruge, svih novih ležajeva u kvačilu i u plastičnom roleru, malo sam bio razočaran sa performansama. No sad nakon 500tinjak km prezadoviljan sam, sve je sjelo kako treba, drugi motor je to.... Rolice su Polini 14g, imam još Polini 12,9g i 20g, te one OEM crvene rabljene ali dobre od 13,8g. Zadovoljan sam ovime, potrošnja se malo digla, ubrzanje je na 8200-8400 okretaja full gas. Puuuuno bolje povlači u svim režimima. Održavanje brzine preko 100 je na nižim okretajima.... Dosta košta, ali vrijedi, bar meni.
Moram se osvrnuti na Plešu, rijetko koji dio je cijena kako piše na Njuškalu, recimo oglas za vario obnovljen prije 2 dana, a on mi na WhatsAppu kaže cijenu preko 20€ više. Unazad 1,5g naručio preko 1500€ dijelova, nema mogućnosti niti 1% popusta, niti gratis poštarina bar.... Jbg ima sve i odmah, ali je očeš/nećeš i cijene ne možeš znati dok se ne javiš na WUp.... Eto, sad razmišljam već da ga stavim u oglas i gledam nešto 400+ ccm 😃🤷
Napisah ovo da pridonesem aktivnostima na ovom forumu, daleko ih je manje nego kad sam se priključio..... E da, i svaki savjet je dobrodošao....