neki dan opet nije tija upalit..vergla sam puno puta..na kraju sam svićicu skinija i zatuka onu elektrodu mase skroz do elektrode..mogu proć 2 tanka lista papira..
upali iz prve,na zub dva..ugasim,opet kresne odma..
odem do jednog poznanika koji prodaje djelove od motora,skinija mi je sa 2 motora 2 bobine,i ja sam ih kačija umisto moje..iskra opet jadna..i on gleda,kaže tribala bi bit štagod bolja..(to je ispitivano na drugu svićicu sa 0.6-0.7mm zazora)
sve tri bobine potpuno ista iskra..
sad motor opet pali,a do kad će i kad će opet bit rastavljačina na cesti - neznam..
meštar kaže-pa eto,-pali..
sa 2 druge bobine bili su drugi kabeli i lule..i jadna jedva primjetna iskra na svićici vani..kakva je pod kompresijom,zalivena gorivom,-još jadnija 100%..
motor i dalje radi "slatko",ne trokira sasvim je ok,osim šta nekako minimum nije baš uvik isti,dlaku je drugačiji od dana do dana..
ostadoše namotaji...
negdi sam ima zapisano koliki otpori moraju bit kod piaggiovih namotaja od 50ccm..
šta mislite daju li se na isti način i ovi ispitivat,i oće li vridnosti bit slične??ove ispitujem priko rame jer na bobinu ide samo jedna žica,pa bi moga bit otpor, koliki ga je volja,-koliko je željeza izmedju..
ako budem nabavlja druge, isto bi ih nekako mora ispitat, osim ako kupim nove,a to mi sad baš i nije najmilija opcija..
i teško će ih bit i nać, i nekako nevirujem da bi mi od nečeg drugog odgovarale..
moram još pritegnit malo stopicu od bobine,primjetija sam da je labava a nisam ima klišta tamo...