Odlucih se na kupnju novog skutera jer sam vec u dva navrata bio vlasnik polovnog/rabljenog i stalno sam imao probleme i kvarove sa njima koji su mi kidali zivce i trosili kune
. Na kraju uz sva ulaganja, jedva ih uspio prodat i naravno, bio sam na gubitku.
Pretpostavljam ako odem na novi da bar prve dvije, tri godine necu imat problema, a ako do njih i dodje imam garanciju i to ce servis sve rjesit (nadam se). U blizini mi je ducan koji drzi Piaggio, Gilera, Aprilia, Derbi modele, a cjenik im je identican kao na
ovoj stranici. Budget mi je nekih do 15-16 000kn, a u oko mi je prvi upao
Typhoon 50 koji je dosta ispod mog proracuna (13.390,00kn). Gledajuci dalje cijene i modele naletio sam na
Fly 100 model koji ima vecu kubikazu, a cjenom mi djeluje skroz pristupacan (14.690,00kn). Odmah je on nekako postao moj favorit, sve do maloprije. Malo sam se informirao i citao po netu i dosao do zakljucka da je Fly 100 nista drugo vec skuter od 50 kubika samo sa skinutom blokadom. Max brzina mu je 80km/h, a navodno ga 50ke bez blokade "sisaju" na uzbrdici.
Sto vi kazete na sve to?
Cjenovno u moj budjet ulazi jos:
-
Piaggio Zip 50 - djeluje maleno i pomalo smjesno
-
Gilera je definitivno van proracuna
-
Aprilia ima
Sportcity One 50 2T i
SR Motard 50 2T-
Derbi sa
Boulevard 50 2T i
Variant Sport 50 2T - nije mi bas ponata firma pa mi djeluje nesigurno i neprovjereno
Koje modele da stavim u uzi krug ?