16.7.Danasnji dan je definitivno bio najduzi do sada. Od 7 sam budan a sad evo 23h je. Oko 12h sam na nogama i cesti, 300km napravljeno i obisao sam sve sto sam si zacrtao pa cak i vise
! Vidio svjetionik u Savudriji i i lazu nas od malena !!! On uopce nije onako crveno bijelo obojan :O
Bio i u Umagu, i Porecu, Novigradu, Rovinju
iskreno nisam siguran kojim redom i koji je koji ovako napamet, to cu morati uz slike xD stvarno sam puno toga danas vidio i sve mi se ispremjesalo. Arena u Puli je predobra
kao i pogled sa Trsata na Rijeku. Jooooj a tek cesta od Plomina do Opatije :O pa urnebes
zavoj na zavoju
zaboravio sam da imam bisage, gume sam skoro od ruba do ruba gazio
ludilo jedno
ali zalazak sunca sa Trsata je bio tocka na i
Za selce sam odlucio ici gornjom cestom preko Triblja a ne Jadranskom magistralom, zbog nekih proslih ljeta, pa da se malo podsjetim i tog dijela.Nekako mi je u sjecanju bila bolja cesta no priroda se nije promjenila no nije mi bilo bas pravo sto me poceo lagani mracak hvatat.
U Selce sam dosao oko pola 10 (a kao kontao sam oko 5-6) i prvo gulas
nisam ni bio svjestan koliko sam gladan dok nisam poceo jesti a onda nakon toga pravac plaza i kupanje... Odnosno samo kvasenje, usao u vodu, zaronio i nazad kuc u toliko potreban krevet
svjetionik Savudrija vs Bojna ladja Mali Kekec
Rovinj
Most kod Novigrada
Arena u Puli
Pogled s Trsata na Rijeku
17.7Dakle danasnji dan jedin sto imam za izdvojit je let padobranom vucenim gliserom
Sve je bilo super i bezbrizno dok nisam obukao onaj prsluk i ono remenje za kacenje. Ooonda je nastupila trema
no kad su kopce napravile klik sa padobranom, i kad je gliser zabrundao imao sam svega 2 sekunde i povuklo me naprijed i pocelo dizat u vis...na tren nisam ni disao, krv kao da je stala
a pogled wow
cijeli let je zapravo vrlo miran i pitom
poljetanje je jedina knedla u grlu
... Teti sam uvalio fotoaparat i rekao nek ne stedi na slikama i ima stvarno dobrih
ushicenju nije bilo kraja i takoder treba ponoviti jos koji puta
18.7.I danas je bio bas odmarajuci dan... malo na plazi rostiljanja, kupanja, plivanja i nikakvih posebnih akcija. Ispraznio sam visak stvari iz bisaga tako da sad imam osjetno manje prtljage.A ovo sam strpao u paket i Tiskom poslao za Osijek….a i sad imam vise prostora za kojekakve stvarcice iz Crne Gore
Sutra krecem jos nize u pohod Jadranom, posto mi se onaj frend ne javlja idem do Biograda umjesto na Pag te uzivati na magistrali
Sad mi preostaje zavuc se u krevet, naspavat, i ujutro u 7-8 pokret
19.7.E danas sam napravio laganih 200km
cak nisam ni stajao na puno mjesta. Ne zato jer nisam imao razloga nego zato jer nisam imao gdje stati :/ s jedne strane stijene, s druge strane ograda i more. Cesta naravno opet ko stvorena za voznju. Ali ne za neko ganjanje nego za laganini uzivanje u pogledu i nebrojenim zavojima. Opet ja sa svojih idealnih 80ak kmh, taman brzi od kojekakvih kampera i opreznijih auta ali ne toliko brzi da se opet zaljepis na iducu kolonu. Tako da sam dobar dio tog puta proveo sam u svojoj traci, ako i naide netko brzi pomaknwm se da me obide i nastavim dalje svoju turisticku voznju. Ovaj put sam se cak i preracunao, nisam stigao u Biograd oko 3... Nego sam vec malo prije podneva bio u centru i taman naletim na ono dvoje prijatelja kako pice negdje na kupanje ... Dobro sam ih ulovio inace bi poljubio vrata praznog apartmana... Dali mi kljuceve i osli oni dalje svojim putem a ja na raspakiravanje, i odma u kupace te pravac plaza. Ovaj put sam bio i iznimno hrabar tako da nije bilo ulazenje mic po mic nego zalet i s molica direkt na glavu
A more jos bolje nego u Selcu...isplivao se, skocio jos koji put i na suncanje nekih 20ak minuta dok sunce nije postalo preokrutno. Taman sto sam se vratio u apartman zovu ovi dvoje da dodem do kampa pored na rucak i prvo pivo xD
Pa nakon toga na plazu pa jos 2 piva, pa sam prenio stvari u apartman iznad i jos jedno pivo .... tu su se oni dogovorili da se navecer idemo oduzet, a ja sam odlucio biti onaj trijezni jer su mi i ova piva bila skroz dovoljna a i od 6 sam maltene budan. A oni se nisu stedili uopce, oko 3 sam se pokupio nazad u apartman jer vise nisam mogao drzat sebe na nogama
Izmedu Senja i Karlobaga
20.7.Otkrio sam odnosno pokazano mi je danas jedno predivno mjesto.Imaju cak i drvene kucice kao bungalove za iznajmiti, na 15m od Zrmanje, i slapova
Moze se i kupat iako je voda dosta svjeza ali tako cista i bistra ma genijalna
moze se i iznajmiti kajak i kanu pa odveslati gore prema samom izvoru, ima i jedan fin restorancic
Pastrva im je za prste polizat
Zrmanja
21.7.danas je totalno prazan dan.Ujutro prvo neka kisa, popodne vjetrovito i oblacno, tu i tamo se sunce pojavi ali na kratko samo. Stvari pripremljene, samo ih jos smjestit u Bisage i sutra laganih 150km do Splita.Ne planiram ni krenuti prije 10 ... Usput i ako stanem gdjegod nema teorije da ce mi trebat vise od 4h.2/3 putovanja je proslo ...