Ja sam završio 4. u openu... ispred mene jedino koga priznam je horvat jer je vozio sa serijala sp-om ovi ostali su debelo u no-limitu
U PH ne postoji no limit klasa,no limit klasa je iz kupa grada zagreba,gdi su bili slozeni drugaciji nazivi klasa zbog toga da se privuce vise vozaca! Ono kaj je no limit u KGZ je isto kaj i open u PH i jos uvjek mi nije jasno kak se ta klasa uopce mogla prijavit na utrci koja je bila za PH! Horvat je bil sa mojim serijala sp-om zato kaj je njegov stal na drugom treningu,a ne zato kaj je dosel vozit open klasu iz KGZ,jer kak nam je i receno na prijavama,utrka je za PH,a ne za KGZ! Kaj se tice same organizacije,mogu rec da je najgora do sad,jer se vidlo da se islo na ruku svim vozacima koji su bili iz zagreba,znaci onima koji su vozili za 1.hmkz,jer samo 2 ili 3 vozaca su imali licencu i to oni koji voze PH,ostali su svi bili na divljaka! 4 vozaca koja su dosla iz razlicitih klubova bez licence i ljecnickog nisu smjeli voziti utrku,naravno jer ne voze za navedeni klub,sramota!!
NIDO u pravu si skroz neki kaj nemogu doc do pehara onda si naprave svoju klasu pa da dodu mislim sramota je da nas je bilo neznam petnest sesnest ili koliko vec a bilo je cetri klase katastrofa.samo kaj mi nije jasno zakaj tvom bratu nisu dali vozit a zagrebcanima su dali koji isto to nisu imali a najvise me cudi kak nisu hteli uzet 400 kuna,mislim ipak su oni sve to organizirali zbog love a ne zbog utrka.A vi svi veliki trkaci na forumu dodite pokazite jaja na stazi i nemojte tu napadat neke da su spori nemogu svi doc prvi mislim i na svjetskom je tak gdi se trose milijarde.
Stvarno je gorak okus imala ova pobjeda u kojoj je "prava" konkurencija u "krivoj" klasi. Ali takvoj situaciji sam najmanje kriv ja kao vozač (Marko Kukić #141) jer sam se prijavio u klasu kojoj stvarno pripada moj skuter. Klasa No limit STVARNO POSTOJI i to sam pročitao u knjižici koja je dostupna i online
http://www.hms-moto.hr/images/stories/PRAVILNICI%20I%20OBRASCI%20-%20Statut%20i%20osnovni%20pravilnici/2014/Dodaci%20(1).pdf tako da me neinformiranost vozača iz Križevaca (uključenih u ovu raspravu) neobično čudi u odnosu na to da je njihov klub jedan od glavnih suradnika izdavača knjiga.
Problemu o kojem sada pišemo zapravo je mjesto u temi 1. Utrka za PH Osijek 2014. kada su vozači skutera koji po više stavaka članka 5.3. (knjižice HMS-a na str. 124.) nastupili i ostvarili plasman u klasi kojoj ne pripadaju. Tko je tome krivac??? Zašto nije bilo prigovora tada??? Nažalost mislim da se i taj odgovor nalazi na strani 6. iste knjižice, jer su klase za PH od POČETKA ove sezone modificirane na pomalo konfuzan način.
I sam kao kreator pravilnika za Scooterhappening 2011 iz kojega je nastao pravilnik za skutere Kupa Grada Zagreba 2011-2013 takvu podjelu klasa ne bi nikad donio u pravilnik za PH jer smo premalo "tržište" za ukupno četiri klase skutera. Za podjelu u tri klase (rookie, open i no limit) postignut je dogovor sa većinom tadašnjih (i sadašnjih) vozača u Kupu grada Zagreba i prigovora u vezi sa rasporedom pojedinaca gotovo da nije bilo ili su isti odmah riješeni na zadovoljstvo svih strana.
Kako nije bilo moguće nastupiti bez licence tj. zašto se ne može nastupiti sa jednodnevnom licencom ne znam ali vjerujem da su svi zainteresirani (i njihovi klubovi) imali dovoljno vremena prije utrke kako bi se licencirali i prijavili se bez problema (bez obzira iz kojeg grada dolaze).
1. HMK Zagreb kao organizatora bi pohvalio jer je utrka održana usprkos lošoj vremenskoj prognozi i općenito malom broju sudionika u moto-sportskim događajima. Cjelokupni događaj i utrka zasigurno nije ostvarila profit već siguran financijski trošak kluba, saveza i sponzora, te da li je na račun promocije netko od sponzora profitirao (ili tek bude) nije naša stvar jer mi(VOZAČI) smo tu da vozimo, da se borimo za najbolje moguće plasmane.