Odavno nisam ulazio na forum, zaključah staru temu o Eagleu, evo nove !
Naime, tražio sam skuter pa čak i dva mjeseca, što je relativno dug period za izdržat' bez skutera...
Išao sam da gledam jednog SF2 ispod cijene je bio jer je navodno CDI otišao...Kada sam došao, vodena pušta, elektronika je Piaggio, tako da CDI koji sam ponio nisam mogao ni da stavim xD Dalje zadnja felga kriva, nema žmigavaca, retrovizora, hajd sve to sitnice, auspuh privezan gumicom nekom...Odustanem...Tražim dalje, naleti NRG mc3, pređem opet mnogo kilometara i opet se razočaram...malaguti F10, blizu mi sreća bio, papiri od drugog skutera, ne poklapa se ni broj tablice kamo li šasije...
Onda nađem relativno jeftinu Gileru Runner, mnogo su nam skuplji skuteri u bosni nego u hr, i pazarim je...
Nije neka sreća, a kako kažu, koliko para-toliko muzike !
Došla je sa ZX auspuhom, Dellorto 17.5...ZX je udubljen na pojedinim mjestima, negdje i šupalj...Inače što se tiče vuče, solidno po ravnici ide, ali kada dođe do brda ili ti ga strane, onda ne da se guši, nego jednostavno osjetim da ne isporučuje maksimalno snagu, osjetim po zvuku..Nekada čak i ravnicom se dešava isto, bukvalno kao da mu ne dam gasa do kraja, a prije toga na 6 sekundi išao oko 90 km/h po njegovom, odnosno 71 po GPSu ! Mora bolje naravno.
Odmah sam ga raskopao, karb očistio, dizna glavna je 70, trebam još da provjerim stanje i gramažu rolnica te ukoliko ne bude nakon varenja spuha i čišćenja dizni išao kako treba, slijedit će štelovanje... Prenosa ili karburatora, ili i jedno i drugo...
Od ulaganja, treba roknut' farbanje, auspuh treba da se zavari, treba plastikicu sa desne strane pored nogu što dođe nabavit i eventualno nešto oko prenosa, to ćemo vidjet još kako se bude ponašao..Inače slab sam sad sa finansijama, tako da me malo koči to..
Evo neke slike !
Dekla je samo četkom čelićnom ribana xD Ima ogrebotina, sanirat će se i one..
Danas sam skidao korman i neke vizije o M-stylu istog kontao...Vidjećemo još, ovo je onako odokativno..
Nadam se uspješnom završetku, nema mnogo ulaganja, valjda će bit nešto od nje i mene