Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Nesto mi je palo na pamet?!  (Posjeta: 1259 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rossi

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Gilera Runner ST 200
Nesto mi je palo na pamet?!
« : 06 Kolovoz, 2008, 22:40:11 »
ovako nesto sam trazio za racunar neki dio i nadjem ventilator nov u djelovima starim nekim i na kutiji pise Turbinski ventilatorm,artic cooling proizvodjac ..uglavnom ima puno obrtaja i provodnost zraka veliku.. ..izgled mu je kao valjak ..znaci na jednom kraju usisava se zrak pomocu ventilatora a na drugom se isto pomocu drugog ventilatora izbacuje zrak...i kad sam pogledo taman stane u onu cijev od usisa zraka za prenos...sta vi mislite o ideji da ubacim taj ventilator unutra..spojim na prekidac lijepo....i bil se time prenos sta bolje hladio..naravno stavio bi taj ventilator na ulazu one cijevi za hladnje prijenosa..znaci negdje ispod podnice lijeve bi to doslo....
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
Odg: Nesto mi je palo na pamet?!
« Odgovori #1 : 06 Kolovoz, 2008, 22:41:46 »
imas sliku tog ventilatora?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #2 : 06 Kolovoz, 2008, 22:51:08 »
Imas skuter kojem to ne treba jer imas odlicno hladjenje prijenosa

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 06 Kolovoz, 2008, 22:53:52 »
nemam sad kabla od moba..ali sutra slikam pa cu postavit.
a znam da nema potrebe za tim ali mi nesto to palo na pamet pa reko da malo kemijam hehe ...bilo bi lijepo kad stoji na leru a ventilator se cuje onaj kako zuji :D ko turbina hahaha :D
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #4 : 06 Kolovoz, 2008, 22:56:51 »
interesantna tema! ja već par dana razmišljam o hlađenju prjenosa! strah me bušiti ovaj kromirani deklo

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #5 : 06 Kolovoz, 2008, 22:58:39 »
@rossi:

Uostalom, vec imas ventilator - onaj na variomatu  ;D

Inace, prijenos se najbolje hladi radom motora u leru kad kuplung nije spojen na zvono. Ventilator na variomatu puse kroz cijeli prijenos, a ono malo trenja sto postoji izmedju remena i remenica je zanemarivo.

Pogotovo bi to poreporucio ljudima sa puno startova ili paljenja gume. Rad u leru ce najbolje ohladit kuplung i zvono.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #6 : 06 Kolovoz, 2008, 23:00:38 »
interesantna tema! ja već par dana razmišljam o hlađenju prjenosa! strah me bušiti ovaj kromirani deklo

Tebi je to vrlo pozeljna radnja jer nemas protok zraka kroz prijenos. Pogotovo sto taj prijenos trpi veca opterecenja od onih serijskog skutera

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #7 : 06 Kolovoz, 2008, 23:07:32 »
znam da moram ali me fakat strah da mi krom ne počne pucati!
imam ideju kako i gdje bušiti ali s čim bi bilo najbolje i sigurnije za krom?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #8 : 06 Kolovoz, 2008, 23:23:57 »
znam da moram ali me fakat strah da mi krom ne počne pucati!
imam ideju kako i gdje bušiti ali s čim bi bilo najbolje i sigurnije za krom?

Znas i sam sto bi bilo idealno - imati rupe PRIJE kromiranja.

Bojim se da nema tu puno mudrosti - busiti tankim borerom pa sve debljim i debljim do odgovarajuce sirine rupe. Krom se nebi trebao ljustiti poslije.
Ali... uvijek to prokleto "ali"...  ;D

Offline JetFighter

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gunja
  • Moj Skuter: R50X
  • MojSetup: serijala
  • MojSpuh: Serijski - Trenutno :-))
« Odgovori #9 : 06 Kolovoz, 2008, 23:47:36 »
a znam da nema potrebe za tim ali mi nesto to palo na pamet pa reko da malo kemijam hehe ...bilo bi lijepo kad stoji na leru a ventilator se cuje onaj kako zuji :D ko turbina hahaha :D

Dobro pazi na to prijatelju !!!
Ukoliko ti taj mali vent. nema veci ili jednak protok zraka kao ovaj na makini (a vrlo vjerojatno da je daleko manji) taj dodatni vent. ce ti biti kao prigusnica na usisu !!!
Malo cudna stvar ali u praksi taj vent ce ti biti (ukoliko je manjeg protoka) samo dodatno zagusenje onog na variu !!!
Okolinu posteno zaj... i  zivi(vozi) onako kako se zivi(vozi) tebi !!!!

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 06 Kolovoz, 2008, 23:52:53 »

Dobro pazi na to prijatelju !!!
Ukoliko ti taj mali vent. nema veci ili jednak protok zraka kao ovaj na makini (a vrlo vjerojatno da je daleko manji) taj dodatni vent. ce ti biti kao prigusnica na usisu !!!
Malo cudna stvar ali u praksi taj vent ce ti biti (ukoliko je manjeg protoka) samo dodatno zagusenje onog na variu !!!

Sjecam se doba (prvi celeroni, konkretno) nabrijavanja procesora kad sam eksperimentirao sa hladjenjima. I dosao sam do istog zakljucka.

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 07 Kolovoz, 2008, 00:23:06 »
ma nista odustajem ja od lude ideje :D eto robert ti nastavi sa ovim ak hoces :D uradit ovak....
Valentino Rossi 46!!!!!