Evo da ne otvaram novu temu pitanje ću postaviti ovdje. Naime, u zadnje vrijeme me NRG počeo zezati na način da ujutro kod prvog paljenja (ili kada duže stoji cca više od 8-9 sati) upali, radi par sekundi i ugasi se. Ponovo ga upalim i onda radi normalno. Skužio sam da u crijevu od goriva ima zraka, znači od karburatora prema tanku (cca 10 cm ) crijevo je puno goriva, zatim ide cca 5-6 cm da je zrak i onda kako crijevo pada prema tanku dalje je puno goriva. Moj zaključak je da kod paljenja on potroši dio goriva prema karbu, zatim se ugasi jer nema više goriva, Kod ponovnog paljenja povuče gorivo i dalje radi normalno. To sam i testirao tako da sam prije paljenja skinuo crijevo goriva sa karba, ispraznio ga i povukao ustima gorivo do karba, vratio crijevo i skuter je upalio na zub od prve. E sad. Zašto je zrak u crijevu? Gdje bi mogao vući zrak (crijevo eliminirano) - možda vakum pumpa (kod paljenja uredno (vuče) baca gorivo (testirano)? To što sam mogao povući gorivo ustima da li znači da je vakum pumpa neispravna (vakum crijevo nisam skidao)? Inače skuter se ponaša normalno u vožnji. Sorry malo poduži post, ali htio sam detaljno opisati situaciju.