Ja sam nekad sanjao i svrsavao na Mita,i onda kad sam vidio kakve muke ljudi imaju za dijelove,odustao sam (u medjuvremenu mi se i sportive zgadile
)
Dijelove je jako tesko naci,pogotovo specificne (pod tim ne mislim na npr. klip jer to mozes naci,posto rade druge tvrtke a ne original cagiva),a i kad nadjes kostaju ko skupo zlato.
Po meni,najbolji izbor za 125 2t sportivu je RS 125. Dobre performanse i ciklistika,ima ih dosta po oglasima i lakse ih je prodat,dijelova ima novih i polovnih bez problema.
@Floyd,kakvih 16k matere ti
@Tomo,ovaj prvi ti je 99% ubijen i bjezi od toga...
Ovdje sam pisao prije o Rs-u
Svakodnevna ulaganja su ti dobro ulje (frend,a i ja u svoga točimo full sintetiku motul 710,90kn litra,1l ti traje cca 800km),te veća potrošnja goriva (full gas zna doci do 7-8l)
Obavezno ti je grijanje prije voznje i voznja "ispod ventila" dok ne dodje na radnu temparaturu. Što dosta vlasnika zanemaruje pa im zaribavaju često
Po nekom mom misljenju,cijene im padaju jer ih,realno,ima ko govana i malo tko ih zna vozit i odrzavat,a i ima financije za to.
Kao što sam rekao,ako se prije voznje i ne stiska leden i koristi full sinteticko ulje traje dosta dugo. Poznanik iz grada,ima Mx 125 (ista mašina kao na RS-u)2006 godište i NIKAD nije mašina otvarana dosad,a ima cini mi se 24-25tkm
Za dijelove se ne trebaš brinuti,"aprilia centri" ti imaju sve i što nema naruče pa brzo stigne,takodjer tu je motormania,moto jakopec,ebay,njuskalo,itd.
Okvirne cijene dijelova su ti:
-sredjivanje cilindra (nikasil) - 1200kn
-klip/karike 100eura
-klipnjaca 90eura (presanje i centriranje 20eura)
-set brtvi i semeringa 50eura
-lezajevi 60-70 eura
-lamele s oprugama 80ak-90 eura
-svjecica 80kn, filter zraka 30-40kn
-ulje za getribu 1l (ide ti 600cc) 75kn
Sitnice poput sajli su ti 100tinjak kn,disk plocice nekih 400kn,lanac i lancanici blize 100eura,set dobrih guma,cini mi se,200 eura.