ne znam jel na pravom mjestu (temi, forum je sigurno dobar) trazim pomoc ali eto
Ukratko:
Skuter nece da pali na dugme, ne rade svjetla(farovi), stop svjetla, zmigavci, ni instrument tabla (a sve je ispravno od navedenog)
Opsirnije:
imao sam zip3 (kineski skuter) pukao mi cilindar ja zamjenio masinu (u piaggio free), i u te masine imam problem sa elektronikom,
tj. nepali na dugme (nece ni da zavergla), na instrument tabli ne radi nista osim lampice za ulje koja ima neki spoj i uvijek svijetli(u to sam uvjeren jer je kabal uvijek mokar od ulja, a i znam kada vidim koliko ima ulja u rezervoaru), na kurblu pali iz prve mda nekad kada duze stoji moram mu nabijati gorivo u ćašicu od karburatora, svjetla(farovi) isto ne rade kao ni zmigavci ali stop svjetlo nekada zna raditi skoro slabo (kao npr. lampica na upaljacu (za vatru) ali u leru svijetli kako i treba cim dam malo gasa on smanjiva svjetlo dok ne dodje do jacine kao lampica od upaljaca, a koliko znam ti uzroci mogu biti samo do cdi,bombine ili namotaja (regler je ispravan, bar mislim)..mehanicar mi kaze da je do namotaja, a po forumima citam da ako su osli namotaji da nece ni da pali, ja i otac smo mjerili struju sad ne znam tacno jel na akumulatoru ili regleru uglavnom on u leru dobiva struju koliku i treba, polako mu dajem gas struja mu se povecava koliko i treba i negdje oko pola gasa struja spadne samo od jednom tj. ne dobiva dovoljnu struju koju treba..kada sam izvadio namotaje cine se dobrim-ispravnim,cdi se isto cini ispravan mda je bio prasljiv ali ocistio sam ga ali opet isto..