Danas je vario montiran jer nisam mogao dečekati VT da ga isprobam
Za početak ću samo reći da je vario BRUTALAN
Start je najbolji do sada (samnom koji nisam baš lagan, uspravno zadnji kotač prokliže na šoderu), vrti se taman 7800-8000 RPM i jako ljepo ubrzava, specifične su dvije stvari da otpuštanjem gasa motor koči, nije kao na motoru na brzine ali se osjeti kad si recimo na 100 i pustiš gas da osjetno zakoči, drugo što je specifično da gas možeš finije/točnije regulirati, znači ručica gasa "točnije" reagira na odvrtanje (puno lakše možeš recimo držat putnu brzinu) motor radi mirnije na mjestu i u vožnji, manje su vibracije, manje bruji i ne zvecka nego Polini (vjerovatno klizači)
"Rolice" po manualu traju cca za velike maxi skutere 15000-2000 km, za srednje 10000-15000 km, manje 5000-10000.......piksa je samopodmazivajuća i može se mjenjati tolerancija je 0,2mm i za razliku od drugih varia ima je za kupiti, nema klizača tako da se oni nemogu ni trošiti ni mjenjati i i spada da kad jednom uzmeš ovaj Vario imaš ga dok ne prodaš skuter
Na prvu i na osječaj svi segmenti su mi bolji nego na Poliniju za kojeg sam smatrao da ga nitko neće nadjačati, vozio sam još serijski i FR4 vario, Malossi nisam probao (niti neću) i definitivno mogu reći da ja imam svog pobjednika J COSTA je zbilja bez konkurencije