Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Upomoć Aprilija sr50 zvoni!!!  (Posjeta: 4333 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zekozna

• `Ko zna-zna!
  • moderator
  • Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Velika
  • Moj Skuter: Hexagon LX125 4t
  • Moja Kaciga: IXS StormHX2400
  • MojSetup: Serial
  • MojSpuh: Home made
Odg: Upomoć Aprilija sr50 zvoni!!!
« Odgovori #20 : 28 Srpanj, 2013, 22:11:22 »
Blokiranjem klipa se može radilica izbaciti iz centra...
Kratko i jasno - bez vozacke nemas kaj radit na cesti. Boli me k**ra* koliko dobro znas vozit.

Offline Stipa176

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Aprilia SR50 replica
« Odgovori #21 : 29 Srpanj, 2013, 13:01:44 »
Ovako vrag mi nije dao mira, pa sam je (buduci inzinjer) uglavio šerafciger na taj cilindar/ventilator i uspio sam otvoriti :D maknuo sam sve sot je bilo i dosao sam do variomata, uglavnom u variomatu ima samo 5 onih valjcica od 6 (5/6) znaci jedan fali pa jeli moguce da zbog toga sto nema jednog valjka da nije uravnotezen variomat prilikom rotacije pa se pocme tresti tj vibrirati radi neravnomjerne podjele tezine na variomatu i zato pocinje zvoniti?
Tranutno nisam pri nikakvim novcima ali kolega ce mi dati svoje rolice sa runnerice pa cemo probati njih staviti samo da vidimo ako ce zvonjava prestati, a kao sto sam vec rekao ako to ne pomogne onda cemo cijelu masinu ja i taj kolega rastaviti jer on navodno kaze da je jako moguce da je lezaj na radilici otisao! Tako da ce update ovog therda sa slikama biti do nedelje!!!

Offline dr.mrgood

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bribir
  • Moj Skuter: Peugeot Elyseo
  • MojSetup: Malossi Sport 70 ccm,Dellorto 17.5,dizna 80, original airbox
  • MojSpuh: Stock
« Odgovori #22 : 29 Srpanj, 2013, 15:51:48 »
Naravno da je moguce da zato zvoni, a i lako je moguce da ti se sje... radilica radi vibracija.

Offline CekuL

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Zagreb
  • Moja Kaciga: Airoh
« Odgovori #23 : 29 Srpanj, 2013, 18:16:12 »
Mislim da ti nece odgovarat rolice od frenda...

Offline Stipa176

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #24 : 29 Srpanj, 2013, 23:00:15 »
Ma necu ga voziti, samo da provjerim jeli zbog toga sto meni fali ta jedna rolica dali ce i dalje zvoniti osim ako budem cijeli variomat mogao staviti pa da vidim jel i dalje zvoni, znaci da ponovimo nemam nikakvog iskustva  :binkybaby: s motorima/skuterima tj masinama, teoriju razumijem praksa 0 bodova zasad, ali posto sad nemam ni novaca jebenih 70 kn za rolice morati cu probati ovako, ako to nije onda cim dodu pare neke ide on meni na servis ili cemo ja i kolega rastaviti apriliju, posto je on rastavio svoju runnericu (sa slike moje ova zlatna) pa se nadam da ce i mog tako rastaviti ali i vratiti u vozno stanje  :notworthy: , e da momci jos me nesto zanima vec kad smo ovdje taj "ventilator" na njemu su krilca za guranje zraka na rubovima popucala skoro svaki , premda je original taj dio i na satu pise da je presao 33,000 km , pa me zanima od kolege sa runneririce jeli pase taj "ventilator/cilindar" jer on ima 2 pa mi rekao dati jedan!
e sad drugo pitanje motori koji pasu na sasiju od sr50 neki od 125 dvotejci ili 150-180-200 cetritejci? To bi si kasnije htio napraviti, jer posto ja imam skoro 100 kila pa bi htio da ona pici malo bolje od ostalih naravno to za koju godinu bi kupio komplet masinu i instalirao je i stavio elektro blokadu da se nedize iznad 50 km/h zbog znate vec koga i cega.
pa sad 3 pitanje! Ona nogara da se on nakosi (kao na biciklu) da bi nju stavio cini mi se da bi trebao plastiku doljnju rezati, a meni se to nimalo nesvida unistavanje plastike, pa jel se ona moze postaviti negdje drugdje? ili ipak moram rezati plastiku? (nadam se da shvacate sto hocu reci?)
I konacno 4 pod pitanje naljepnice originalne di se mogu kupiti, jer je zuta boja malo izbljedila pa bi ga ja prebojao u original boje crno/sivo sa zitom + znaci naljepnice!

Pa zahvalio bi se na odgovorima  :toothy10: :toothy10: :toothy10:

Offline dr.mrgood

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bribir
  • Moj Skuter: Peugeot Elyseo
  • MojSetup: Malossi Sport 70 ccm,Dellorto 17.5,dizna 80, original airbox
  • MojSpuh: Stock
« Odgovori #25 : 29 Srpanj, 2013, 23:06:43 »
Ne bih znao da li ce ti pasati ventilator, ali znam da ti je dovoljan kit 70 ccm 2T na tom motoru. Ja sa pol gasa idem 80 po ravnom sa serijala auspuhom i kitom od 70 ccm. A imam 96 kg.

Offline Stipa176

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #26 : 30 Srpanj, 2013, 12:57:34 »
Gledam klip i cilindar od 70 dode oko 1200 kn novi da se naruci, a za te novce se moze naci 125 2t komplet motor, za sada je serijalka sve na njemu bez blokadi itd i ja ga natjeram do 80 po njegovom satu, a kolega koji je oko 60 kila ga je na 85 natjerao po njegovom satu!

Offline Stipa176

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #27 : 03 Lipanj, 2015, 00:29:55 »
Uglavnom vidim nakon par mjeseci sam otkrio problem, naime uzrok zvonjenja je bio pazite sada podlozak sa kukicom koji stoji na vanjskoj strani nogare tj s desne strane! Zanimljivo je to sto se ta kukica na podlosku iskrivila tj ispravila i podlozak se "oslobodio" i poceo zvoniti, e sada meni se nije dalo dalje serafati i maznem ja bratu balon i odrezem onaj dio zadebljani koji se nalazi na pocetku balona i omotam par puta oko otog podloska i stvar je bila rjesena :D sad sam seljo čuner