Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: SF2  (Posjeta: 1265 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hondateam98

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Speedfight 2
SF2
« : 10 Lipanj, 2013, 13:22:30 »
poštovanje...novi sam na forumu i novi sam za volanom skutera...znam se samo vozit  :laughing7:
kuipo sam sf2 08 godina pa me interesira neki tjuning ..što kako gdje..i interesira me znaci skuter je isao lose..gubio je snagu...zasarafio sam dovod zraka do kraja i sad ide doro.. ??? isto tako me interesira kolko mora bit okrenut sarafic za ler i onaj ispod njega...neznam za kaj je to..za gorivo ili koji ..k... i ima li tko da bi to malo pogledao...okolica crnomerca
hvala...lp

Offline Erestor

• forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Speedfight 2 LC
  • Moja Kaciga: Zeus
  • MojSetup: AIRSAL T6
  • MojSpuh: Serijski
Re: SF2
« Odgovori #1 : 10 Lipanj, 2013, 15:03:43 »
Ler gas stelas kad ti je motor na radnoj temperaturi, sto se tice ovog drugog serafica on regulira smjesu i praksa je da je okrenut izmedju 1,5-2,5 kruga ovisno o dizni i filteru zraka. Najbolje bi bilo da motor odvezes na neki servis gdje ce sve ocistiti i promjeniti kaj treba.

Tuning kreni od auspuha pa nadalje i pripremi barem 3000 kn ako hoces da tuning urodi solidnim preformansama
« Zadnja izmjena: 10 Lipanj, 2013, 15:05:25 Erestor »

Offline hondateam98

• forumski pješak
  • *
Odg: SF2
« Odgovori #2 : 11 Lipanj, 2013, 06:51:48 »
Auspuh iam neki leo vince...prdi u picku mat... Jel postoji kaj tise..a da nije serijala...sarafic za zrak kad odvrnem skuter gubi snagu ..znaci vogis se recimo 70 i samo padne na 40 pa dodje k sebi i opet krene pa padne i tak..a uz brdo mi ke bio urnebes...dok ga nisam zasrafio do kraja sad ide ok...ne gubi snagu al mislim da bi josh nekaj trebalo postelat ker kranja mu je sad banana i doata mu trrba da krene...neko mi je reko da je to zbog tezeg fedra kuplunga...

Offline nodius

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • 098 975 1160
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: sf2 LC
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: solidan
  • MojSpuh: neki od rođaka
« Odgovori #3 : 11 Lipanj, 2013, 11:56:07 »
Auspuh iam neki leo vince...prdi u picku mat... Jel postoji kaj tise..a da nije serijala...sarafic za zrak kad odvrnem skuter gubi snagu ..znaci vogis se recimo 70 i samo padne na 40 pa dodje k sebi i opet krene pa padne i tak..a uz brdo mi ke bio urnebes...dok ga nisam zasrafio do kraja sad ide ok...ne gubi snagu al mislim da bi josh nekaj trebalo postelat ker kranja mu je sad banana i doata mu trrba da krene...neko mi je reko da je to zbog tezeg fedra kuplunga...
stavi serijski centralni, one crvene federe kvacila uz auspuh, mozes i bijele malossi, rolice 6.7 g

leo vince zx-r ti je dosta tih, neki kazu po perf. bolji od zx-a i tt-a :happy8:
s6 sport pro 70, bgm evolution, yasuni R, multivar 5.6g, remen top perf.755x18, polini crne opruge, org. centralni, s6 usis(lamele 0.30mm), dell19 bs, airbox(red sponge), bgm zvono, ser. kvacilo...

tto rpm, bgm 16led stop, h4 xenon svjetla

Offline zemo323

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Pežov
« Odgovori #4 : 11 Lipanj, 2013, 13:30:17 »
ako ti je bucan auspuh onda promijeni vunu u topu!  nova vuna i  problem rijesen :icon_thumright:
ja sam jucer u sebe promijenio, sad od miline vozim.. ispod kacige jedva i cujem radi li skuter :laughing7:
Weddings are basically funerals with cake.

Offline nodius

• maxi forumaš
  • 098 975 1160
« Odgovori #5 : 11 Lipanj, 2013, 13:37:36 »
ako ti je bucan auspuh onda promijeni vunu u topu!  nova vuna i  problem rijesen :icon_thumright:
ja sam jucer u sebe promijenio, sad od miline vozim.. ispod kacige jedva i cujem radi li skuter :laughing7:

il mu top nije dobro stegnut
s6 sport pro 70, bgm evolution, yasuni R, multivar 5.6g, remen top perf.755x18, polini crne opruge, org. centralni, s6 usis(lamele 0.30mm), dell19 bs, airbox(red sponge), bgm zvono, ser. kvacilo...

Offline zemo323

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Pežov
« Odgovori #6 : 11 Lipanj, 2013, 13:44:51 »
moguce da mu i na flandzi malko pusta, mene flandza stalno zeza.. nek pregleda sve, kad se sve uredi vuna, flandza, dihtung na topu-onda bude poprilicno tih
Weddings are basically funerals with cake.

Offline hondateam98

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #7 : 12 Lipanj, 2013, 11:57:13 »
jucer mi je frend cistio karb i veli da na ovaj auspuh iam premalu diznu..da je serijska i da kupim vecu..di ima za kupit dizna i koju velicinu da stavim...on je pricao oko 70 a to mi se nekak cini prevelika xD

Offline Erestor

• forumski biciklist
« Odgovori #8 : 12 Lipanj, 2013, 12:04:50 »
ako imas sve serijsko na motoru i auspuh saa katalizatorom onda ti je dizna broj 50 barem je meni bila i tu u pravilu ako nisi nista nadogradjivao oko motora je dovoljno, ako si stavljao vec npr sportski filter trebao bi cca 52-54 da dodas malo goriva s obzirom na vecu kocinu zraka.

Offline nodius

• maxi forumaš
  • 098 975 1160
« Odgovori #9 : 12 Lipanj, 2013, 12:22:38 »
na zx tt i ostale tipove leo vincea idu dizne 62-66 ovisi kako ti se skut ponasa sa svakom, a ne 52 jer je 54 seriska :icon_thumright:

Offline Erestor

• forumski biciklist
« Odgovori #10 : 12 Lipanj, 2013, 12:52:54 »
na zx tt i ostale tipove leo vincea idu dizne 62-66 ovisi kako ti se skut ponasa sa svakom, a ne 52 jer je 54 seriska :icon_thumright:

Nisam skuzio da ima TT onda je neka oko 60 je taman

Offline nodius

• maxi forumaš
  • 098 975 1160
« Odgovori #11 : 12 Lipanj, 2013, 13:13:50 »
a tt najvise prdi :toothy12: zx srednje dok je zx-r dosta tih :icon_thumright:

ja sam vozio na gurtneru diznu 62, ali je trebala jos veca :)

Offline Macak sf

• Tržnica : (+4)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Peugeot sf2
  • Moja Kaciga: IXS
  • MojSetup: MHR replica
  • MojSpuh: Yasuni r
« Odgovori #12 : 12 Lipanj, 2013, 13:50:05 »
Ja sam sa tt-om i tim nesretnim gurtnerom imao 64 diznu stim da moraš i malo proširiti rupe na predfilteru.

Offline Erestor

• forumski biciklist
« Odgovori #13 : 12 Lipanj, 2013, 13:54:20 »
Ja sam sa tt-om i tim nesretnim gurtnerom imao 64 diznu stim da moraš i malo proširiti rupe na predfilteru.

Dok je motor serijski gurtner je super, ja sam se sa Arreche vise naj#bo i dan danas ne radi kak treba i opcenito motor cim pipnes u njega nikad vise mira uvijek nekaj

Offline nodius

• maxi forumaš
  • 098 975 1160
« Odgovori #14 : 12 Lipanj, 2013, 14:34:46 »
ja sam muku mucio sa cokom i na gurtneru i na dellu, na gurtneru nakon svake zime nov cok :angry9:

sad na dellu rucni  novi radi extra pali na zub, nakon vise dana stajanja pali nakon 2-3, jedino me sad nervira centralni malossi zuti a nemam nigdje u kurug od 100 km pezo original za kupit :sad1:

da ne otvaram temu, dal da ostavim bijele malossi opruge ili da stavim zelene ili zute, 6.7g rolice ide 80 al nije to to jos on moze :help:

Offline Erestor

• forumski biciklist
« Odgovori #15 : 12 Lipanj, 2013, 14:56:58 »
Ja sam stavio piggio crne, bijeli su vec toliko tvrdi da palim gumu bez problema, sa zutima vjerojatno bi isao na zadnji :), nevolim da krecem koda me svi vragovi ganjaju pa sam si napravio njezni start i bas mi je ok iako mnogi preporucuju bijele ili zute (srednje ili tvrde) meni su najmeksi bas ok. ja cu si nabaviti rucni cok pase i na gurtnera i na arreche. Meni su rolice trenutno 6.25 i motor ide do slova G (sat pokazuje do 80 dakle ide kazaljka ispod jos malo) i to je uz serijski centralni doma mi stoji ljubicasti za piaggio neotvoren jos. Ako ne poslozim ubrzo sve kak treba vracam se na serijalu a nadogradnje idu u prodaju (kit, frga i yasuni)
« Zadnja izmjena: 12 Lipanj, 2013, 15:00:34 Erestor »

Offline Macak sf

• Tržnica : (+4)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Peugeot sf2
  • Moja Kaciga: IXS
  • MojSetup: MHR replica
  • MojSpuh: Yasuni r
« Odgovori #16 : 12 Lipanj, 2013, 15:14:32 »
ja sam muku mucio sa cokom i na gurtneru i na dellu, na gurtneru nakon svake zime nov cok :angry9:

sad na dellu rucni  novi radi extra pali na zub, nakon vise dana stajanja pali nakon 2-3, jedino me sad nervira centralni malossi zuti a nemam nigdje u kurug od 100 km pezo original za kupit :sad1:

da ne otvaram temu, dal da ostavim bijele malossi opruge ili da stavim zelene ili zute, 6.7g rolice ide 80 al nije to to jos on moze :help:

Meni se je na mom skutu najbolje pokazao original centralni a probo sam malossi bijeli,žuti,ljubičasti, polini plavi.Dok sam imao original kuplung na njemu sam imao malossi žute opruge iako mislim da su i te bijele sasvim ok.Dok sam imao tt-a isto sam vozio na 6,7g rolicama i išao mi je nekih 85 po njegovoj original čukici.

Offline nodius

• maxi forumaš
  • 098 975 1160
« Odgovori #17 : 12 Lipanj, 2013, 15:42:13 »
Ja sam stavio piggio crne, bijeli su vec toliko tvrdi da palim gumu bez problema, sa zutima vjerojatno bi isao na zadnji :), nevolim da krecem koda me svi vragovi ganjaju pa sam si napravio njezni start i bas mi je ok iako mnogi preporucuju bijele ili zute (srednje ili tvrde) meni su najmeksi bas ok. ja cu si nabaviti rucni cok pase i na gurtnera i na arreche. Meni su rolice trenutno 6.25 i motor ide do slova G (sat pokazuje do 80 dakle ide kazaljka ispod jos malo) i to je uz serijski centralni doma mi stoji ljubicasti za piaggio neotvoren jos. Ako ne poslozim ubrzo sve kak treba vracam se na serijalu a nadogradnje idu u prodaju (kit, frga i yasuni)
imas pm
stavi 19 karb, a ako ne postelas to javi se za yasuni  :toothy12:

Offline hondateam98

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #18 : 15 Lipanj, 2013, 10:22:35 »
Mozete mi rec koji je sarafic za kaj..ja sam to alo okreto pa izokreto na kraju sam sve ocito sj#bo jer skuter nekak cudno ide  :icon_scratch:......i kad stanem dju re se ugasi...znaci ocito sam i ler malo zjebal ili tak nekaj..pa di je koji saraf i za kaj sluzi..hvala...e da i di mogu kupit vecu diznu..i jel trebam kaj pazit kad kupujem..marka i to..ili je svejedno

Offline dr.mrgood

• maxi forumaš
  • Mjesto: Bribir
  • Moj Skuter: Peugeot Elyseo
  • MojSetup: Malossi Sport 70 ccm,Dellorto 17.5,dizna 80, original airbox
  • MojSpuh: Stock
« Odgovori #19 : 15 Lipanj, 2013, 11:31:26 »
Ler saraf ti je onaj sa federom, a onaj manji koji je unutra je za smjesu. Stelanje fergazera cu sad objasnit na brzinu: zasarafi saraf ler gasa da se podgine ler gas i da skuter malo ubrzano radi. Odsarafi saraf za smjesu 3 kruga. Sada saraf za smjesu polako zasarafljujes, kada cujes da je motor ubrzao, zasarafljuj i dalje dok ne krene spustat okretaje. Onda ga vrati za 5 minuta i to je to. Nakon toga spusti ler gas da motor radi normalno a ne ubrzano i gotovo. Ovo sve radis kada je motor zagrijan.