Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: aprilia mx 125 supermoto  (Posjeta: 7457 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline guuus

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Našice
  • Moj Skuter: bio vx125
  • Moja Kaciga: Nolan
aprilia mx 125 supermoto
« : 06 Lipanj, 2013, 16:27:01 »
Zanima me dali netko zna nesto o motoru aprilia mx 125 supermoto. Dali se ispalit mjenjati Runnera 125 full ocuvanog sa 13tkm za taj motor ? Kakve su mu specifikacije i dali netko ima nekakav iskustva ? Uglavnom bilo kakav savijet je i vise nego dobrodosao  :)
Hvala svima unaprijed , budite raspisani !!!  :hello:
« Zadnja izmjena: 06 Lipanj, 2013, 16:38:26 daRio »
Tko rano rani sam u nju i u pada , a oba su crna ..

Offline tommy

• Tržnica : (+6)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Jupiter
  • Moj Skuter: Malaguti Phantom F12
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: Malossi Sport 70
  • MojSpuh: Puvalica
Odg: aprilia mx 125 supermoto
« Odgovori #1 : 06 Lipanj, 2013, 17:07:03 »
u kakvom su stanju vozila ? godišta ? kilometri ? slike ?
zajedno smo skupa

Offline guuus

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #2 : 06 Lipanj, 2013, 17:28:41 »
u kakvom su stanju vozila ? godišta ? kilometri ? slike ?

Moj runner je u super stanju , original lak na njemu i sve naljepnice odlicno ocuvan stvarno..
A Aprilia je 2006. godište , 8 tkm nakon generalke sto je napravljena , cini se ocuvan dosta isto

slike su ovdje tj. evo oglas http://www.njuskalo.hr/cestovni-motori/aprilia-mx-125-cm3-oglas-7121872

http://www.njuskalo.hr/enduro-cross-motori/aprilia-mx-125-cm3-oglas-7469894

to su dva ista motora samo drugi oglas

Offline guuus

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #3 : 06 Lipanj, 2013, 19:30:58 »
ajmo ljudiiii help  :help: :help:

Offline Ruff Ryder

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • ;)
  • Mjesto: Klc
  • Moj Skuter: R
  • Moja Kaciga: HJC Fg-15
  • MojSpuh: Reverse
« Odgovori #4 : 06 Lipanj, 2013, 20:37:22 »
nije ocuvan,nema naljepnica.. a to generalka ti je rekla kazala.. mijenjali su karike i brtve glave..
taj mx ti je bio u sesvetama il u tak nekoj okolici zga..
ugl nije drugi vlasnik..
« Zadnja izmjena: 07 Lipanj, 2013, 08:19:47 Ruff Ryder »

Offline [R]UNNE[R]

• Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #5 : 06 Lipanj, 2013, 20:44:25 »
.
« Zadnja izmjena: 01 Lipanj, 2018, 13:30:33 [R]UNNE[R] »

Offline tommy

• Tržnica : (+6)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Jupiter
  • Moj Skuter: Malaguti Phantom F12
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: Malossi Sport 70
  • MojSpuh: Puvalica
« Odgovori #6 : 06 Lipanj, 2013, 21:20:25 »
pratim njuškalo i znam da je dugo na njuškalu ta aprilia.
zajedno smo skupa

Offline guuus

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #7 : 06 Lipanj, 2013, 21:28:52 »
nije ocuvan,nema naljepnica.. a to generalka ti je rekla kazala.. mijenjali su karike i brtve glave..
taj ranjac ti je bio u sesvetama il u tak nekoj okolici zga..
ugl nije drugi vlasnik..

koliko si siguran u tu informaciju ?  ???

Po meni nikako ne,jer sam na jednoj grupi na fb vidio taj motor još odavno da se prodaje i nikako se neprodaje,vidiš i sam da je nestručna ruka čačkala po njemu i to više nije taj motor bez obzira sta je on 2006 i mlad motor po tom pitanju..valsnik sigurno nije drugi jer ih je promjenio brdo koliko imam saznanje doli u splitu i okolici neznam točno sad..  :icon_scratch:
I nevidim razlog zašto je po motoru koji je tobož prešao samo "8000" km trebalo vec toliko toga izmjenjat a te mašine na apriliji su barem pouzdane i nema potreba za otvaranje dosta km premda je cvaja sa oko 30ks ali za otvaranjem prije 15 000 je smišno,a ovaj motor po tome nije prešao praktički nista a vec je pola motora izmjenjeno..moj savjet uostavi si runnera i uzivaj u tome jer ako ti ovo dođe pod ruke bojim se da ces više bit u garaži nego na cesti..  :headbang:

da to sam si i ja kontao , ali mi je lik rekao kao da ima racune od prijasnjeg vlasnika sta je sve mijenjano , sad jel to ista drzi vodu ili ne .. i rekao je da naljepnica nema zato sto je kao stajao na suncu pa su izbljedile pa ih je skinio  :o

Offline Bokygs

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: GS
  • Moj Skuter: DT 125
« Odgovori #8 : 07 Lipanj, 2013, 01:17:23 »
MX je sam po sebi odličan motor. Vx je SPRDNJA prema njemu i jedina poveznica im je sto su talijani i 125cc. Ne zasluzuju se ni spominjati u istom kontekstu...
Performanse i vozne osobine u vrhu klase.Ako je odrzavan redovno,grije se prije voznje i ne stiska leden i koristi full sinteticko ulje traje dosta dugo. Poznanik iz grada,ima 2006 godište i NIKAD nije mašina otvarana dosad,a ima cini mi se 24-25tkm :headbang:
Mašina ti je provjereni rotax koji je u i RS-u tako da za dijelove se ne trebaš brinuti. Pošto u cilindru ima nikasil (original) kad zariba (potrosi se) moraš ga slati nanovo na nikalsiranje,većina šalje u Italiju i cijena bude oko 1200kn i čekaš mjesec-dva. Moguće da je naknadno ubačena gus piksa,pa ga samo pobrusis za 150-200kn.Klip i karike su ti oko 100eura,isto tako i klipnjača.
Problem kod tih generalki je sto ljudi ne srede motor kako treba,neg skrpaju samo da vozi. Pa promjeni klip i karike i onda se motor razleti opet zbog loše klipnjače i sl.   ::)

Eh sad,ovaj iz oglasa...
Nekako mi je ostalo u pamćenju s motori.hr da taj motor ni nije u nekom stanju (mozda se i varam :dontknow: )
Trebalo bi ga dobro pogledati,i pazit da su potrosni dijelovi (lanac,gume,diskovi,plocice,itd) u sto boljem stanju,jer te otvaranje masine ceka kad-tad. A cifra se moze popeti dosta visoko...

Ako si bas zapeo za MX,pokusaj prodati VX-a pa onda kupi.
U oglasu imaš jednoga u Dubrovniku koji je ok po oglasu,ali se ocigledno zadnje 2 godine vozio u nazad jer ima cca 10tkm manje neg kad je kupljen :toothy12:
http://www.njuskalo.hr/cestovni-motori/aprilia-mx-125-125-cm3-oglas-7946809

Ovaj je u oglasu duuugo (od 9-10mj),ja sam ga zvao kad je bila cijena 10tkn. http://www.njuskalo.hr/enduro-cross-motori/aprilia-mx-125-125-cm3-oglas-7591716
Koliko se sjecam da uz motor dolazi maska original i govorio je da su potrosni super i da je masina preslozena.

Ovo je smeće,kad sam zvao,nije mu radio ni štop ni far,bravica volana ne radi (ili je nema,ne sjecam se vise),potrosni dijelovi SVI loši,mašina zrela za generalku,nereg.Imaš u motor ulaganja više nego što on trazi za njega ::)
http://www.njuskalo.hr/cestovni-motori/aprilia-mx-125-cm3-oglas-8172398

Za ovoga neznam,ali bio je ljetos isto jedan iz KA za 13ak tkn...
http://www.njuskalo.hr/enduro-cross-motori/aprilia-mx-125-cm3-replicca-s2-zamjena-oglas-8249117

Ako se odlučiš vx prodat i skupis para,treba cekat pa ubrati pravoga MX-a.
Možeš i novijeg SX-a,a i Yamaha DT 125 X je odlican izbor. (moj osobni favorit ;D )

Eto toliko :toothy3:

« Zadnja izmjena: 07 Lipanj, 2013, 01:40:36 Bokygs »

Offline guuus

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #9 : 07 Lipanj, 2013, 03:34:32 »
MX je sam po sebi odličan motor. Vx je SPRDNJA prema njemu i jedina poveznica im je sto su talijani i 125cc. Ne zasluzuju se ni spominjati u istom kontekstu...
Performanse i vozne osobine u vrhu klase.Ako je odrzavan redovno,grije se prije voznje i ne stiska leden i koristi full sinteticko ulje traje dosta dugo. Poznanik iz grada,ima 2006 godište i NIKAD nije mašina otvarana dosad,a ima cini mi se 24-25tkm :headbang:
Mašina ti je provjereni rotax koji je u i RS-u tako da za dijelove se ne trebaš brinuti. Pošto u cilindru ima nikasil (original) kad zariba (potrosi se) moraš ga slati nanovo na nikalsiranje,većina šalje u Italiju i cijena bude oko 1200kn i čekaš mjesec-dva. Moguće da je naknadno ubačena gus piksa,pa ga samo pobrusis za 150-200kn.Klip i karike su ti oko 100eura,isto tako i klipnjača.
Problem kod tih generalki je sto ljudi ne srede motor kako treba,neg skrpaju samo da vozi. Pa promjeni klip i karike i onda se motor razleti opet zbog loše klipnjače i sl.   ::)

Eh sad,ovaj iz oglasa...
Nekako mi je ostalo u pamćenju s motori.hr da taj motor ni nije u nekom stanju (mozda se i varam :dontknow: )
Trebalo bi ga dobro pogledati,i pazit da su potrosni dijelovi (lanac,gume,diskovi,plocice,itd) u sto boljem stanju,jer te otvaranje masine ceka kad-tad. A cifra se moze popeti dosta visoko...

Ako si bas zapeo za MX,pokusaj prodati VX-a pa onda kupi.
U oglasu imaš jednoga u Dubrovniku koji je ok po oglasu,ali se ocigledno zadnje 2 godine vozio u nazad jer ima cca 10tkm manje neg kad je kupljen :toothy12:
http://www.njuskalo.hr/cestovni-motori/aprilia-mx-125-125-cm3-oglas-7946809

Ovaj je u oglasu duuugo (od 9-10mj),ja sam ga zvao kad je bila cijena 10tkn. http://www.njuskalo.hr/enduro-cross-motori/aprilia-mx-125-125-cm3-oglas-7591716
Koliko se sjecam da uz motor dolazi maska original i govorio je da su potrosni super i da je masina preslozena.

Ovo je smeće,kad sam zvao,nije mu radio ni štop ni far,bravica volana ne radi (ili je nema,ne sjecam se vise),potrosni dijelovi SVI loši,mašina zrela za generalku,nereg.Imaš u motor ulaganja više nego što on trazi za njega ::)
http://www.njuskalo.hr/cestovni-motori/aprilia-mx-125-cm3-oglas-8172398

Za ovoga neznam,ali bio je ljetos isto jedan iz KA za 13ak tkn...
http://www.njuskalo.hr/enduro-cross-motori/aprilia-mx-125-cm3-replicca-s2-zamjena-oglas-8249117

Ako se odlučiš vx prodat i skupis para,treba cekat pa ubrati pravoga MX-a.
Možeš i novijeg SX-a,a i Yamaha DT 125 X je odlican izbor. (moj osobni favorit ;D )

Eto toliko :toothy3:

Uh hvala ti na trudu !  Stvar je da sam ja slucajno naletio na taj oglas i reko zasto ne mjenjati ako je oke sve jer zelim nesto na brzine , gas kocnica mi je vec dosadilo iako sam presao tek 1000 km sa vx-om pa sam si kontao mjenjati za tog mx. nije da sam posebno zapeo za taj motor. Uglavnom nema se tu sto pricati 11kW prema 21-18 kW nebitno , i cvajo i cetverotaktni isto nebo i zemlja.. a zamjena ta mi je bila opcija jedino ako je motor u dobrom stanju jer je vx stvarnooo pali vozi .. a i lik je iz Trogira tako nesto a ja iz Slavonije , a nije mi posao stavit vx-a na prikolicu , napravit 600km ili 300 do Zg-a ako bi se nalazili na pola puta i onda vidjet da to nije to i okrenuti se i otic..
stvarno nisam pametan ....  :(