Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Poliranje auta  (Posjeta: 15090 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Faba

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Poliranje auta
« : 17 Ožujak, 2013, 17:12:05 »
Boja je metalik siva. Htio bi ga proc cijelog,posebno skinut ogrebotine od jaceg pritiska spuzne tijekom pranja(ako se moze  ::)) i slicno.
Makar imam opciju radit strojno,radije bi rucno jer se bojim da cu jos vise sjebat. E sad ne znam sta mi je sve potrebno. Koju pastu preporucujete i cime da je nanosim? Treba li jos nesto osim paste i krpe/spuzvice?

Googlao sam i ne mogu nac nista kvalitetno. Svi preporucuju strojna poliranja 1500 kn+ a to mi je daleko previse

Offline road_runner

• Tržnica : (+11)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: SR 50 r
  • Moja Kaciga: IXS HX 246
Odg: Poliranje auta
« Odgovori #1 : 17 Ožujak, 2013, 17:15:08 »
Meguiars swirl X  :dontknow:

Offline Lumpri

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Mašingevera
  • Moja Kaciga: FM
  • MojSetup: Top Trophy
  • MojSpuh: Top Nardo
« Odgovori #2 : 17 Ožujak, 2013, 17:26:52 »
3m ova pasta zelenog čepa če ti bit dobra cjena ti je oko 300kn ako misliš na ruke polirat satrat češ s dobro radje posudi polirku u nekoga i strojno to sam odradi

http://www.nonpaintstore.nl/images/detailed_images/50417.jpg

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 17 Ožujak, 2013, 17:39:00 »
3m ova pasta zelenog čepa če ti bit dobra cjena ti je oko 300kn ako misliš na ruke polirat satrat češ s dobro radje posudi polirku u nekoga i strojno to sam odradi

http://www.nonpaintstore.nl/images/detailed_images/50417.jpg
Ako uzmem polirku,kakve nastavke trebam kupit i koliko otprilike?

Offline zemo323

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Pežov
« Odgovori #4 : 17 Ožujak, 2013, 17:44:11 »
ja sam pomagao susjedu polirat auto, mozes uzet u DM-a onu vrecicu vate i sa njom polirat..
Odlicno ispadne samo triba bit strpljiv i trljat!
Weddings are basically funerals with cake.

Offline Domba

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
    • DZphotography
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: Kivi i Dragster
  • Moja Kaciga: Caberg V2 407 V
  • MojSetup: U kutijama
  • MojSpuh: sta 1, imam 3
« Odgovori #5 : 17 Ožujak, 2013, 17:50:12 »
ako ces kako spada ispolirati auto, racunaj na to ti treba polirka, barem 2 paste, gruba i fina, i barem 2 spuzve, tj vuna i spuzva, da bi dobio sve kako spada.

Regaj se na www.cro-detailing.com i pogledaj tako sto se radi.

Offline 209

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski biciklist
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #6 : 17 Ožujak, 2013, 18:26:13 »
prvo i osnovno one polirke iz metroa oblika lonca koje naslonis na povrsinu i s dvije ruke mices zaboravi.

drugo sto uopce ocekujes od poliranja ? Cisto da se malo lak zasjaji da sam sebi mozes ipak rec da si neki k napravio bolje ili stvarno zelis napraviti posao ?

Ako neznas sam moras platit nekog. E sad imas poliranja za 300-400kn takozvana poliranja za dilere kad dovezu aute izvana pa onda imaju svoje mestre koji na brzaka prelete auto cisto da se za sajam sjaji dobro i da lokalne musterije odma zagrizu a i imas ova viseslojna poliranja od po 1300-1500kn.

Puno novaca ? Onda odradi sam. Prvo nemas profi polirku, tj nemas nikakvu sigurno. Obicna fleksa kad na nju m ontiras plocu sa tkaninom nije polirka tako da tu opciju zaboravi.

Dakle 300 eura ti je Makitina profi polirka. Treba ti neki 100 eura materijala od pasti do voskova ( i to su ti najjeftinije varijante ) i vrijeme i dobra volja plus znanje naravno.

Kad sve zbrojis radije izvadi 200 eura iz dzepa i rjesi se muka ili ako nisi bas toliko napaljen na cijelu pricu odradi neko poliranje " za dilere " za 300-400kn i kraj.

Sva rucna poliranja su mazanje ociju jer takvo poliranje ne radi nista osim zavarava samu musteriju jer se auto sjaji zbog nanosenog voska na kraju a da je lak kao lak prosao korekturu, nije.

Kratko i jasno..

« Zadnja izmjena: 17 Ožujak, 2013, 18:27:58 209 »

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 17 Ožujak, 2013, 18:42:35 »
200 eura nemam,zato cu i radit sam.

Znam par ljudi koji imaju polirke pa cu vidjet s njima. Kako prepoznat dobru polirku? Ne vibrira,regulacija brzine,polozaj rucki,nesto drugo....?

Registirao sam se na forum tak da imam sta citat do sljedeceg vikenda  :icon_biggrin:

@209:Citam po internetu ljudi spoliraju sa Sonax pastom za 120 kn rucno,skinu ogrebotine i prezadovoljni su,kako onda mislis da mi je minimalno 100e potrebno za materijal? Nemoj ovo shvatit bahato,pitam jer vidim da imas znanja

Offline neuromaniac

• forumski skuteraš
  • Who dat ?
  • Mjesto: Vinkovci
« Odgovori #8 : 17 Ožujak, 2013, 18:48:48 »
daj 209 za toliko novaca što si ti rekao može skoro prebojati auto ponovo , bitno je da nabaviš kvalitetnu pastu i poliraj dok ti ruke ne otpadnu , radio sam u citroenovom servisu i polirao kombi (jumper) i ručno i sa polirkom pasta je bila 3M- ova , gruba, srednja i fina . Ovu grubu smo jako rijetko koristili uglavnom srednja pa fina i to je to , kad ideš ručno patiš se ali može se , polirka samo ubrza posao ali rezultat opet ovisi o tome koliko ti se da za*ebavat.
I'm Burning Inside

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #9 : 17 Ožujak, 2013, 18:58:15 »
Sta se tice posla imam minimalno 2 cijela dana i ne bi mi bio problem potrosit na rucno

Offline shegy

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: PŽ-ZG-KA
  • Moj Skuter: aprilia sr ditek, jogurt, cr250
« Odgovori #10 : 17 Ožujak, 2013, 19:14:48 »
daj 209 za toliko novaca što si ti rekao može skoro prebojati auto ponovo , bitno je da nabaviš kvalitetnu pastu i poliraj dok ti ruke ne otpadnu , radio sam u citroenovom servisu i polirao kombi (jumper) i ručno i sa polirkom pasta je bila 3M- ova , gruba, srednja i fina . Ovu grubu smo jako rijetko koristili uglavnom srednja pa fina i to je to , kad ideš ručno patiš se ali može se , polirka samo ubrza posao ali rezultat opet ovisi o tome koliko ti se da za*ebavat.

209 je naveo totalnu istinu,
moja oprema za poliranje kosta 500 eura i ispolirala je masu auta, ona jeftina sranja ispoliraju jedva jedan auto i amen

koju pastu koristiti ovisi o puno fakotra,
jel ručno poliranje ili strojno, metalik ili akril, opčenito čak i o boji, stanju laka, načinu poliranja suho ili mokro itd itd

ja poliranje mogu odradit od 50 eura do 200 eura,

uglavnom bilo kako polirao, treba ti bar dvije vrste paste, gruba i fina, prava krpa za brisanje  (osim ak je na mokro)
a ak ides sa masinom ,treba ti mašina više vrsta filcova i udri,
ako si negdje blizu slavonije mozemo se dogovorit
KAD SI GLADAN, NISI SVOJ

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 17 Ožujak, 2013, 20:11:45 »
Nisam blizu slavonije nazalost

Decki razumijem da se bavite time i izvlacite 100%,ali nemam love. Da imam niti bi vozio takav auto,niti bi uopce isao sam polirati.

Dakle ako se ogrebotine od pranja mogu skinuti rucno,radit cu rucno,a ako kazete da ne ide onda cu masinom(citam forume,gledam videe tako da ne bi trebao biti ogroman problem)

I sad,jasno mi je da ce bit dobro ako izvucem i 70%. Di kupiti glinu,paste i flicove? Ima toga kod tokica? Napominjem da ne trazim profi proizvode nego best-buy

Offline Lumpri

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Mašingevera
  • Moja Kaciga: FM
  • MojSetup: Top Trophy
  • MojSpuh: Top Nardo
« Odgovori #12 : 17 Ožujak, 2013, 20:16:28 »
Ako uzmem polirku,kakve nastavke trebam kupit i koliko otprilike?

otiđi u neku trgovinu i pitaj spužvu za poliranje uzmi za grezije paste i drugu za finije ako misliš koristit finu i grezu pastu

uglavnom ako hočeš najjeftiniju varijantu ako možeš negdje posudi manju polirku (ne onu što držiš s dvije ruke kako je več netko rekao) i kupi si 3m pastu za poliranje ne najfiniju čak možeš i dosta greziju (zeleni čep) ako misliš samo vratit sjaja a za sve bolje od toga ako misliš sve sam kupovat i radit nije jeftino...s ovim češ vratit sjaj i izbit manje ogrebotine koje nisu probile lak...

Offline BeN.

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Graz
  • Moj Skuter: TGB R50X,NRG,Sanli
  • Moja Kaciga: Kozna :)
  • MojSetup: Malossi Multivar,6,2g polini,redsponge dizna 68,
  • MojSpuh: Leovince ZX-R

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG

Offline neuromaniac

• forumski skuteraš
  • Who dat ?
  • Mjesto: Vinkovci
« Odgovori #15 : 17 Ožujak, 2013, 21:22:36 »

209 je naveo totalnu istinu,
moja oprema za poliranje kosta 500 eura i ispolirala je masu auta, ona jeftina sranja ispoliraju jedva jedan auto i amen

koju pastu koristiti ovisi o puno fakotra,
jel ručno poliranje ili strojno, metalik ili akril, opčenito čak i o boji, stanju laka, načinu poliranja suho ili mokro itd itd

ja poliranje mogu odradit od 50 eura do 200 eura,

uglavnom bilo kako polirao, treba ti bar dvije vrste paste, gruba i fina, prava krpa za brisanje  (osim ak je na mokro)
a ak ides sa masinom ,treba ti mašina više vrsta filcova i udri,
ako si negdje blizu slavonije mozemo se dogovorit

slažem se ja sa vama , sve to stoji i naravno druga je priča ako se misli sa time baviti ozbiljnije ali  za Fab-u nema smisla da si kupuje polirke kad će ovaj auto ispolirati da malo popravi situaciju i to će mu vjerovatno bit zadnji koji je polirao.
I'm Burning Inside

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 17 Ožujak, 2013, 21:38:17 »
Alfa i Ben-radite rucno ili polirkom? Kolko dode?

hmm,hmm. Bas me zanima kolka je razlika kad se radi samo glina+taj sonax u odnosu na glinu+brusenje+2 paste+vosak

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #17 : 17 Ožujak, 2013, 21:42:49 »
Ja rucno, 1-2 puta godisnje. gotov za 2 sata.
To je za lak koji je u dobrom stanju i nije jako abrazivno sredstvo. Odprilike, dobar cistac laka i dobar sjaj jer ima i voska u sebi

Offline 209

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski biciklist
  • *
« Odgovori #18 : 17 Ožujak, 2013, 23:25:50 »
rucno je jako tesko dobit onu finalnu kvalitetu kao sto je to moguce strojno.

Mislim ok ja sam u tom detailing svijetu pa ja to drukcije gledam. Za laika je to sve hrpetina gluposti ali ajde..necu smetat vise

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 18 Ožujak, 2013, 01:45:13 »
rucno je jako tesko dobit onu finalnu kvalitetu kao sto je to moguce strojno.

Mislim ok ja sam u tom detailing svijetu pa ja to drukcije gledam. Za laika je to sve hrpetina gluposti ali ajde..necu smetat vise
ma kakvo smetanje,pomazi  :icon_biggrin:

Ako koristim taj sonax s linka-jel ga mogu koristit strojno i ono najgore- ako ne uspijem sredit te ogrebotine(a cisto sumnjam da hocu),da li ce bit jos vidljivije ili cu donekle popravit stanje?