E sad nez jel sljedećem pitanju mjesto ovdje ili pod "Blic pitanja", pa ako moderator misli da je prikladnije u drugoj temi neka prebaci.
Prije mjesec/dva, na "Blic pitanja", sam okačio video svoga SR-a (hyper2) kako se čuje neki zvuk lupanja dok radi, prije se nije čuo. Od tada sam prešao cca 20km, predhodno sam rastavio i ponovno sastavio kompletan prijenos i zvuk je ostao. Ima cca 29tkm na satu, nez što i kada je rađeno na agregatu, pa bi skinuo prvo termo grupu da vidim stanje i po potrebi naručio što je potrošeno, naravno i svakako nove brtve, nadam se da će samo nove karike dobro doći, jer lijepo ide, ima kompresije na kurbli ok. Moram vidjet kako izgleda sve to, koji je klip gore i koji je zazor karika.
Naime čitajući teme na ovom forumu, nadam se da sam dobro ubrao, shvatio sam da je ova radilica
Article no. MF30.14001 od Motoforca (55€ na popustu i još imam neki kupon za 10%) dobra za 49cm³, e sad vidim da ima igličasti na slici, da li je taj ok ili da tražim drugi?
Na terenu sam trenutno, tamo oko 5.9. bi skinuo termo grupu prvo, pa onda redom.... Kupio bih sve što treba novo staviti prilikom izmjene radilice, znači ležajeve, vodenu, sve semeringe, sve brtve, ako je potrebno i lamelice usisa (dok ne vidim). E sad zanima me koje dijelove da gledam u odnosu cijena/kvaliteta, da goni mene sa 80kg nešto preko 80kmh (kao što je i do sad), bez neke bojazni da će se raspast nešto nakon par stotina km. Znači znam da je ona radilica od 500€ bolja od ove što sam ja naznačio, ali mislim da za moje potrebe ne trebam dati te novce za radilicu. No opet bi htio da dijelovi nisu baš smeće (poput onih kineskih replika cilindara). Nagruvao sam 50ak dijelova u listu želja (od nekih po 3-4 različite cijene i proizvođača), mislim da je glupo sad lijepiti vamo sve te linkove, a opet nisam za sve siguran što je bolje kupiti.
Pa ako je netko dobre volje, da mu oduzmem dio dragocjenog vremena (voljan sam platiti vrijeme, ručak ili piće ili na neki drugi način odužiti se), da me savjetuje odgovorom na ovaj post, ovdje ili na PM. Nema milijun potrebnih dijelova, ali nije to ni malo, vjerujem da bi pravom iskusnom znalcu bilo dovoljno 1h, možda i manje, traženja na SA, a meni bi bilo neprocjenjivo da se odlučim između svih tih "podjednakih" cijena različitih proizvođača. Poučen životnim iskustvima u mehanici, nekako sam u tom svom izboru naginjao originalnim dijelovima, pojedini su malo skuplji, pojedini čak jeftiniji, a ja bi zapravo onaj koji je kvalitetniji ako su približne cijene. Eto, do sada sam 9g marljivo čitao forum, upijao tuđa znaja, probavao, uspijevao napraviti, zahvaljivao se na razne načine. Pomagao drugima i savjetovao druge u onome u čemu sam bio siguran i dobivao i sam zahvale. TGB sam kompletan rastavio i sastavio sam, mijenjao radilicu i 2x klip, no zbog financijske prirode tada i stanja sa dijelovima za TGB, stavljao sam najjeftinije dostupne dijelove u RH, prodao ga i eno ga još vozi 😉. Sada imam malo više vremena (pa mogu izvana naručiti), i malo više financija za kvalitetnije dijelove, jer htio bih voziti dugo taj skuter. Čitajući o Gumama već 3x sam uzeo Bridgestone set (jednom Hoop i 2x Molas) jer iskusni forumaši pišu da je sigurnije na tim gumama, a kako mi je tada sin počinjao voziti, to mi je bilo na 1. mjestu. I nisam pogriješio, kasnije sam prijateljima više puta preporučio te gume.
Chale je naučio svašta odavde sa foruma, bijah u okolici ZD prije 20ak dana, no isto tako sam bio zaokupljen nekim drugim stvarima tada i kasno sam se javio čovjeku, a baš sam ga htio upoznati, nadam se slijedeće ljeto jer na istom mjestu sam već preko 15g svako ljeto. Otišao sam u off, neću više.
Eto, ako tko ima vremena i volje za savjet i pomoć u izboru dijelova, a ja ću se ponjet onakao kako sam i naznačio iznad. Moderatori, ako postu nije mjesto ovdje, molim da ga prebacite na prikladniju temu.
Unaprijed hvala, jony b. 😉🥂