Što reči?
Pričao sa Alfom i kaže da je njemu taj karb preljevao sa diznom 70. Kod mene obrnuto, nemam goriva na dizni 70.
Igla dignuta do kraja i dizna 70 unutra. Do 3/4 gasa imam goriva i scoot stvarno ide super, čim dam pun gas scoot ostane bez snage, ne da prelije pa da zatrokira več jednostavno nema snage.
Stoga sam danas posvetio puno vremena štelanju i došao do zaključka da trebam diznu 74/76 i igla mora biti na drugoj od 4 crte.
Zašto?
Ovak, kad se vozim onda imam na 1/4 gasa previše goriva pa se scoot davi i trokira, na pola i 3/4 imam dosta te scoot ide super, na punom gasu nemam dovoljno te scoot gubi snagu.
Dok krečem i dok se ne popnem na 9k+ okretaja još se prvih par desetaka metara mogu voziti na pun gas, čim se turaža popne scoot izgubi snagu.
S obzirom da je igla dignuta skroz gore, išao sam isprobavati vožnju i svječicu na rutama od po 2 km konstantne vožnje te sam tako samo potvrdio ovo što sam gore napisao.
Malo gasa, preljeva i svječka je tamnosmeđa. Pola i 3/4 gasa, boja je svjetlosmeđkasta kakva i treba biti. Na punom gasu pobijeli a to nije dobro.
Stoga sutra idem po diznu da i to sredim do kraja.
Impresije?
Mraq!
Osjetno bolje vuče scoot, puno brži pickup gasa i okretaja, mirniji ler, lakše štelanje istoga, više momenta.
Mana je vjerovatno potrošnja ali se time nisam sad zabavljao. To ču vidjeti kroz par sto kilometara.
A koliko bi mogao popit kad se na sve to još stavi kit 6-7l? Malo sam razmišljao o topspeedu i nakon cijelog slaganja mi reci jel bi bilo puno zajebancije oko toga da skut ipak ide nešto više od 80,nekih 5,10km/h Ako se da složit htio bi dakle nekih plus 5,10 jer bilo bi dobro na nekoj bržoj cesti,a kad bi se negdje vozio npr.80km/h motor nebi bio na svom maksimumu,ali ak se to neda i ak ti to ne preporučaš,ništa nego kopija tvoga.I da,malo mi je glupo pitat
al nisi mi još poslao setup