Kupuj preko foruma !! Kupuj povoljno preko webshopa KLIKNI ME
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Di ima kupit ove plasticne piksne i koliko kostaju?Jeli se da izvuc stapove bez skidanja komplet vilica
imaš u piaggiu jer oni samo drže te djelove koji su baš od njih i nema od zamjenskih proizvođača..mislim da su ti dvije pikse oko 200kn i brisača 2 oko 140kn..uglavnom podosta je skupo ali ako se odradi kako treba nećeš požalit ako gledaš za te novce možeš kupit jedne vilice polovne iste takve,al naravno opet ce imat lufta..tako ako ti smeta taj luft sta imaju i ako sline jako promjeniš i miran si..
Moje su imale isti luft i kao nove i nakon 42 tisuce kmSent from my HTC One X
I sam sam imao problema sa rastavljanjem ovih vilica pa sam odlučio napravit temu kako bi objasnioonima koji se nađu u sličnoj situaciji pa krenimo:Imamo vilice od sp-50 koje su dobil lufta u štapovima i trebamo ih rastaviti kako bi promjenili plastične distancei brisače vilica ako zamjentiom da vilice puštaju mast a nemaju lufta brem ne u štapovima.Prvo skinemo kotač pa potom kočiona klješta i maknem puž i sajlu sastrane da nam ne smeta,kad smo skinuli kotač opet stavim osovinu kotača u vilice kako bi lakše odšerafili vilice dole u štapovima jerako nemamo osovinu onda moramo vilicu držat i inbusom odšerafljivat a onda se okreće ovako imamo obe ruke daodšerafimo imbusom vijak koji je pričvršćenj na samom dnu vilice,a evo i slike:nakon odšerafljivanja vilice imamo sljedeću sliku na kojoj ćemo postepeno "skidati" što je potrebno za rastavljanjecrvenom bojom nam je označen brisač kojeg cemo skinuti oprezno da ga neoštetimo,a ako i njega moram zamjeniti može se i ugrubo skinuti dole,ja sam skidoa tako da sam uzeo skalper i između metalnog djela vilice i brisača gurao skalper i tako napraviomjesto da stavim tanki šerafciger i skinem dole bez da oštetim i brisač i vilicu.nakon skidanja brisača nemožemo iščupati vilicu a razlog tomo ju što se ispod po svakoj vilici krije još 2 zagera znači ukupno moramo skinut 4 zegera,ako imamo klješta za skidanje zegera onda je to lako uraditi a ako nemamo onda cemo se morat poslužiti metodom šerafciger tankkih i sl.kad skinem prvi zeger imamo plastičnu piksu koju poslje možemo zamjeniti ako nam vilica ima lufta,gurnemo tu pisku dole i imamo još jedan zegerskinemo i njega i možemo izvući ljevu vilicu dole,jedina razlika u skidanju desnog i ljevog štapa je ta šta desni štap ima na stupu šeraf matice 13 i to moramoodšerafit i samim time skidamo i drugu vilicu..kad se sve skine valja dobro obratit pažnju da se nepogube djelovi i valja sve dobro oprati i spremiti za reparaciju.postupak sastavljanja je isti,samo treba oprezno stavit zegere u za njih predviđene utore u vilici