Ok, dakle, rolice su trenutno 5 grama i stare godinu dana, nedavno sam stavio od 4 grama i problem je bio isti pa sam vratio na 5 jer mi se nekako prejako derao a nije nista vukao a i problem bi se isto pojavio nakon sto bi se zagrijao, isto sam probao i teze ali bez uspijeha.
Centralni na kvačilu je isto mijenjan, sa seriskog na zeleni malossijev pa nazad na seriski (novi serijski)
Šuštice na kvacilu sam isto mijenjao par puta, mekse, serijske, tvrđe (tvrđe su poboljšale situaciju) ali je problem jos bio prisutan.
Remen sam nedavno novi stavio , serijski, ali sam isto isptobao i malossiev(neki širi) s njim je katastrofa bila, jedva sam se kretao, doslovno. Probao sam i kevlar (kao ne siri se na toplini) isto ništa od toga.
Dizna nije serijska, veča je, neznam tocno koja ali se sijecam da sam je jos davno prije zamijenio kada sam prvi puta tunirao skuter.
Auspuh arrow rezonantni stavljen pred 4 godine.
Motor je 2006 godište a neznam kolika mu je ukupna kilometraža jer se urica resetirala nekoliko puta.
Servisiran je pred godinu dana zadnji puta, karburator skroz očišćen.(što bi na neko kratko vrijeme isto poboljšalo situaciju).
Kompresija izmjerena, i u savršenom je stanju.
Dakle semerinzi na bloku ili čok mi još preostaje.
Kako provijeriti da je do tih semeringa? Je li mogu to ja promijeniti ili treba na servis voziti?
Kako čok provijeriti da li je do njegai?
Pod pitanje , na koliko okretaja bi trebao ovako "natuniran" motor uloviti u brzinu. I kako tocno to centrifugalno kvačilo funkcionira, sto se tice proklizavanja i hvatanja. Nemogu nigdje naci tocan princip rada.
A zašto to pitam, jer mislim da je u kvačilu problem. Kad je hladan, motor hvata na višim okretajima, a kad se "zagrije" i počne zajebavat hvata na jako niskim okretajima i onda se muci dok se ne postigne brzinu.
Isto, zanimljiva stvar koju nisam spomenuo,svakidašnji scenarij skoro, zaletim se na ravnici kojih 80-85, uletim na umjerenu uzbrdicu i motor se pocne zilaviti na kojih 40-45 i nece više ma koliko god imao vremena, nece se razvrtit. A kada stanem na toj istoj uzbrdici i krenem od nule isto se osijeti kako se muči ali onda se razvrti i ubrza do kojih 60. To sam isprobao bezbroj puta i uvijek isto.
Huh, raspisao sam se, i jos jednom hvala svima na odgovorima.