Pozdrav svima!
Jučer sam kupio wrc-a pa me zanima par stvari ko je iskusniji ili ga više pozna da mi kaže... skuter je 2003.god, ima 7500 km. Prilično je očuvan,ima par ogrebotina normalno nije novi ali nije nista razbijeno ni razvaljeno,ništa nigdje ne zijeva niti dronca u vožnji sve u svemu ok. Sve je serijski na njemu i navodno ništa nije prčkano po mašini osim nekog redovnog servisa gdje je zamijenjen remen i rolice, fillter zraka....sve stavljeno ko šta je i serijski bilo. Na skutu je jedino mrtav akumulator koji nije nikad mjenjan i ne pali na dugme ali na kurblu sastavlja takoreći odma.
Sad mene zanima...kao da sam malo više očekivao od wrc-a da će ići bolje, mislim nije da nejde sve 5 radi super ima on snage i vuče ali pošto sam baš htio wrc-a a ne običnog mislio sam da će biti življi malo...po ravnici ide on po satu preko 70 a u brdo ide oko 63 po satu samnom a nisam nešto kršan momak i ne pada nego drži stalno istu brzinu. Dali je to po vama ok za takav skuter?
Navodno kao što je rekao vlasnik prije da su mu blokade tek nedavno skinute, prije 500-1000 km... druga stvar rekao je da je točio samo castrol tts full sintetično ulje..,kao manje mu dimi i ne smrdi iza skuta ko po običnom dvotaktolu..
Kao litra 160 kn...
Zar nije bolje polusintetično ulje tipa motul ili tako nešto kao što sam točio i u vivacitiya? Jer skuter je bio malo mastan dolje ispod sica oko grane auspuha, već onako zapečen talog crni prašine i ulja..nije friško ulje da izbija negdje. To sam sve oprao ivasolom da se sjaji da vidim hoće opet biti toga, vlasnik veli da kod auspuha malo slini da ga možda treba malo dotegnut ili je brtva ta možda izgorila pa slini a i skut u leru kao da ima malo prduckav zvuk...
Planiram odvest ga na pregled kod servisera čisto da vidi stanje svega i da se promjeni ako treba kakva sitnica.
Pa eto ako tko ima wrc-a ili iskustva nek pomogne i savjetuje... znači zanima me to za brzinu i snagu i koje ulje? Da se okanim tog Castrola? Jer ako je litra 160 kn sumnjam baš da ću to uzimat....znači dali full sint.ili polu?? Na što obratit pažnju kod servisera? Planiram i antifriz da mi stavi novi koji ide...jer mi se sad čini da je obična voda.. svječicu sam promjeno skino sam tu koja je bila i stavio jednu iz rezerve NGK BR7HS bila je neka....nezz ni sam...NO NAME...al piše na njoj made in france...
Svaka pomoć i savjet dobrodošao, ispričavam se na podugačkom tekstu.