Motor je Aprilia Sportcity One 50..sve serijala osim auspuha Gianeli GO
Zadnjih par dana poceo sam radit nocnu i vracam se doma oko 5...tako da je cesta cista...od posla do doma imam nekih 10 kilometara...i naravno garim pun gas jer ceste su prazne....ima jedna dionica od sigurno 7 kilometara koju vozim skroz pun gas. E sad..dosao sam danas ujutro pred kucu stao digo na nogare da idem otvorit vrata od garaže i kad se vračam prema motoru da ga unesem unutra gledam iskre doslovno lete iz auspuha...jedna dve se stvore pa za 5 do 10 sec opet...pa me zanima moze mi netko objasnit zasto i kad se to desava....da nije mozda zato jer ova 3-4 dana vozim pun gas pa se "Ispuhao" ili je nesto drugo....Motor ne gubi snagu ni nista, samo eto kad sam stao vidim te iskre kako sam objasnio dole
Druga stvar....kad palim skuter trebam duze drzat ono dugme ( el pokretac ) i moram malo vecinom dat gas da bi upalio....i onda znam cut, ako je malo duze stajao motor ( cijeli dan ili dva dana ) da u prvih 30 sec do minute zna kao "cvilit" odiza....i onda kad se čok ugasi i kad se valjda zgrije koliko toliko nema toga više....
Nadam se da sam bio jasan i hvala na citanju:)