Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Vozacki?  (Posjeta: 2555 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Scoot_Fan

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Piaggio Carnaby 125
Vozacki?
« : 04 Svibanj, 2008, 00:40:27 »
Procitao sam na forumu da je netko (da sad bezveze ne imenujem) polozio vozacki s 14 god. Sad mene zanima s koliko se najmanje moze polagat vozacki?
Kako to sad ide - vi polozite vozacki, i dobijete potvrdu da ste polozili A1 npr. i onda s 16 godina mozete vozacki otic izvadit, ili.... Kako?  :help: :icon_scratch:

Pretrazio sam forum, ali nema nista o ovom, a na str. mup-a ne kuzim one njihove formalnosti itd, pa sam mozda i preskocio taj "stavak".

Hvala unaprijed!  :toothy9: :toothy9:
Pivo sadrzi zenske hormone. Ako ga previse popijes, pocnes pricati gluposti i ne znas vise voziti auto.

Offline zoki_NRG

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri-Kraljevic
  • Moj Skuter: Piaggio NRG power
  • MojSetup: Unique
Odg: Vozacki?
« Odgovori #1 : 04 Svibanj, 2008, 01:10:01 »
neznam za druge ali ja sam polozio sa 16 A1, sad imam 17 i za malo vise od pol godine dobit cu A
sto se tice vozackog sa 16 se polaze, kad dobijes potvrdu da si polozio odes u mup i sredis papire kako ti kazu...

Offline Bokygs

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: GS
  • Moj Skuter: DT 125
« Odgovori #2 : 04 Svibanj, 2008, 12:58:28 »
Procitao sam na forumu da je netko (da sad bezveze ne imenujem) polozio vozacki s 14 god. Sad mene zanima s koliko se najmanje moze polagat vozacki?
Kako to sad ide - vi polozite vozacki, i dobijete potvrdu da ste polozili A1 npr. i onda s 16 godina mozete vozacki otic izvadit, ili.... Kako?  :help: :icon_scratch:

Pretrazio sam forum, ali nema nista o ovom, a na str. mup-a ne kuzim one njihove formalnosti itd, pa sam mozda i preskocio taj "stavak".

Hvala unaprijed!  :toothy9: :toothy9:

To je bilo prije,sa 14 samo ispite položiš,znam neke koji su tako polagali,ali sada se promijenilo.
Možeš početi polagati ispite za 15 i pol godina,a sa 16 vožnju.

Nadam se da sam pomogao. :icon_biggrin:

Offline Scoot_Fan

• forumski biciklist
« Odgovori #3 : 04 Svibanj, 2008, 13:24:33 »
Da pomogli ste, hvala! :toothy9: Pitam jer imam 15 god a polovicom 6 mjeseca 16, ali nema veze mogu pricekati jos mjesec dana, pa da polazem oboje. :headbang:
Pivo sadrzi zenske hormone. Ako ga previse popijes, pocnes pricati gluposti i ne znas vise voziti auto.

Offline sfreak

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Jadranovo
  • Moja Kaciga: Shark S800
« Odgovori #4 : 04 Svibanj, 2008, 13:25:08 »
koliko ja znam o tome...

sa 14 se moglo prije polagat za 50ccm, vise ne...

sad je sa 16 i za 50ccm (neznam kako se zove, jel M kategorija?) i za A1...znaci polagat se moze krenutpola godine prije, ali voznja tek sa navrsenih 16 godina...ako se prije polozi za A1, onda se kasnije moze samo izvadit vozacka za A kategoriju...ali i dalje se moze prve dvije godine voziti samo do 25kw...

Offline Scoot_Fan

• forumski biciklist
« Odgovori #5 : 04 Svibanj, 2008, 13:31:28 »
A ako sam uspio pricekat dvije godine (otkad zelim motor) mogu pricekat jos mjeces dana, nece me ubit, ali sad ce mi taj 1 mjeces trajat kao godinu dana, jedva cekam da to polozim, kupim svoj prvi skuter i onda :hbusa: .

:laughing7:

I, jos da pitam, koliko je ogranicenje snage na A1 kategoriji, tj na 125 ccm? (ks)

Offline Bokygs

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: GS
  • Moj Skuter: DT 125
« Odgovori #6 : 04 Svibanj, 2008, 14:01:05 »
11kw, tj.15 ks

Offline Scoot_Fan

• forumski biciklist
« Odgovori #7 : 05 Svibanj, 2008, 21:24:44 »
3600 kn?  :icon_biggrin: ja jos to nemam polozeno ali sam nasao ovu str. slucajnim odabirom (na vrhu ljestvice u google-u)   http://www.autoskola-rotor.hr/cjenik.php    tu pise da je A1 2700kn, dali to varira od skole do skole ne znam, ali mislim da se bez vozacke ne isplati na cestu, platis 2 kazne za voznju bez vozacke, vec si je mogao otplatit, i jos ti ostane  :headbang:

na tu cijenu od 2700 tribaš još platit lječnički, prvu pomoć, testove i dosta toga...računaj na tu cijenu još minimalno 1000kn
1. pomoć predavanja - 400 kn
1. pomoć ispit - 100 kn
lječnički pregled - 250-350 kn
ispit znakova - 200 kn ili sto nisan siguran
završni je mislin oko 300
plus još tribaš 200 kn za napravit vozačku

Hvala svima na odgovorima  :icon_thumright: :icon_thumright:. To bi znacilo da mi za polagaje A1 treba oko 3800 - 4000kn, trebam kupit kacigu min 2000kn (ili koliko vec dobra kaciga dode) trebam kupit jaketu koznu (oko 1500 kn, ali stari oce s zracnim jastukom, ali to mi nece trebat za 125, pa ce najvjerovatnije bit samo kozna), i naravno zelio bih polagat na svom skuteru a ne na vespi.  :sad1: :sad1:

Nije to bas mala cifra kad se sve sagleda.
« Zadnja izmjena: 06 Svibanj, 2008, 12:36:37 Scoot_Fan »

Offline Gerbi

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #8 : 06 Svibanj, 2008, 14:30:20 »
Jbg...a kako stvari stoje sve navedeno još i poskupljuje...jbg...

Offline Goran

• forumski skuteraš
  • RUNNER 200 VXR G.M.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: RUNNER 200 VXR, RUNNER 180 SP
« Odgovori #9 : 06 Svibanj, 2008, 15:02:33 »
Nema ničega a da ne poskupljuje, cijene samo rastu!!!
Inače sa 15 i pol možeš polagati a sa 16 se tek dobije vozačka A1!!!!
Koliko ja znam- kad dobiješ A kategoriju sa navršenih 18 godina, možeš voziti motor do 600ccm sa privremenom vozačkom na 2 godine!!!!
A.A.
GORAN VXR-RACING SPIRIT
180 SP RACE EDITION
IVAN FAZEKAŠ-FAZA IN PRISON

Offline sfreak

• maxi forumaš
  • Mjesto: Jadranovo
  • Moja Kaciga: Shark S800
« Odgovori #10 : 06 Svibanj, 2008, 17:09:12 »
Nema ničega a da ne poskupljuje, cijene samo rastu!!!
Inače sa 15 i pol možeš polagati a sa 16 se tek dobije vozačka A1!!!!
Koliko ja znam- kad dobiješ A kategoriju sa navršenih 18 godina, možeš voziti motor do 600ccm sa privremenom vozačkom na 2 godine!!!!

ne nego motor do 25kw...nije vazna kubikaza, ko ce jaci od 600 imat manje od 25kw...

ima one zastopane verzije motora u njemackoj...ali toga nema kod nas...