Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: HITNO!!!  (Posjeta: 2485 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grozni

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Aprilia Shiver 750
HITNO!!!
« : 02 Svibanj, 2008, 22:24:18 »
02.05.2008 prosao sam kroz zuto (normalno tretira se kao kroz crveno). Haltao me imbus na bojleru. :nono: Vozilo uredu, rega, vozacka sve OK.(inace mi je ovo prvi rekrsaj) nije mi napisao nikakvu kaznu i dao nesto da potpisem.Samo je zapisao tablicu, ime, prezime, kad sam polozio (u programu sam "mladi vozac", moram produzit vozacku 10.05.), kad sam roden, adresu u neku svoju biljeznicu. Rekao je da sam iskljucen iz prometa do produzenja vozacke sto mi nije jasno jer kolko sam citao po netu pise da se iskljucuje iz prometa 2-6 mj. i minimalna kazna od 1000 kn (za prvi prekrsaj te vrste). Cak kad je provjeravao ime i prezime nije naveo nista da bi mi dalo do znanja da sam iskljucen, cak nikakvu sifru il sl..  ???Posto mi nije dao nista za potpisat, dal ce mi naplatit kaznu i dal je istina to kaj je rekel da sam iskljucen na tih 8 dana il je to sam tak rekel da me zastrasi?  :sad1: :sad1:

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Xciting 400i
  • Moja Kaciga: SMK Hybrid
  • MojSpuh: Yasuni black ed.
Odg: HITNO!!!
« Odgovori #1 : 02 Svibanj, 2008, 22:29:02 »
..a cuj

vidim da ti nije oduzeo vozacku na licu mjesta? ili?

vidim da te nije odmah momentalno iskljucio iz prometa? ili ipak je? nisi smjeo ici dalje?

ono sto znam , sto ti sa sigurnoscu mogu reci, je da ovo sto je on naskrabao na blocic , on to lako sve u postaji prepise i doma ti svejedno stigne cestitka ! e sad, dok ne dodje (ako ) , ni ne znas sta te slijedi jer ni ne znas za sta te je "okrivio"  , opet, tvoje ustavno parvo je da se zalis , sto treba koristiti uvijek ako ima osnove

Mi ništa ne obećavamo, i to ispunjavamo!

Offline Grozni

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 02 Svibanj, 2008, 22:31:35 »
Nije mi uzeo vozacku nit mi je rekao da se nesmijem dalje vozit. Tek na pitanje dal smijem dalje je odgovorio na vlastitu odgovornost.

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 02 Svibanj, 2008, 22:38:02 »
Nije mi uzeo vozacku nit mi je rekao da se nesmijem dalje vozit. Tek na pitanje dal smijem dalje je odgovorio na vlastitu odgovornost.

to , mi je cudno...

ako si napravio prekrsaj za oduzimanje, onda se odmah oduzima ,  bar mislim  :icon_scratch:

ako i nesto napise treba vidjet sta ce napisati i sta ce ti stici kuci...  ovako moze samo nagadjati sta je "mislio"  :dontknow:

do tada imas vozacku i slobodno se mozes voziti

dakle , to i inace vrijedi,  mozes se voziti sve dok ti ju ne oduzmu , ono fizicki , dakle poziv da ju predas na policiji ili slicno , uglavnom ti ju tada vise nemas kod sebe)   :dontknow:

i to pazi paradoks za taj slucaj poziva da ju predas, mozes se voziti na policiju i predati ju , a onda te netko odveze kuci, kuzis  :toothy9:
« Zadnja izmjena: 02 Svibanj, 2008, 22:39:59 eladio »

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #4 : 02 Svibanj, 2008, 22:41:50 »
vozačku neoduzimaju u ovom slučaju samo kad je uzme sudac a oni uzmu kad si nesposoban za daljnje upravljanje (alkohol,droga,tablete )
Piaggio X9 250  Black Box

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #5 : 02 Svibanj, 2008, 22:48:03 »
vozačku neoduzimaju u ovom slučaju samo kad je uzme sudac a oni uzmu kad si nesposoban za daljnje upravljanje (alkohol,droga,tablete )

aha , eto , i ja sam nesto naucio  :redface:

..uglavnom do tada, do suca dok ti ju ne oduzmu, mozes voziti

Offline Grozni

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #6 : 02 Svibanj, 2008, 22:48:21 »
Znaci trebam cekat poziv doma da odem predat vozacku. nema one fore da mi to istice kad ju produzujem. al s obzirom da mi nije dao nista za potpisat moze me optuzit i za gazenje trudnice avionom.

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 02 Svibanj, 2008, 22:50:56 »
Znaci trebam cekat poziv doma da odem predat vozacku. nema one fore da mi to istice kad ju produzujem. al s obzirom da mi nije dao nista za potpisat moze me optuzit i za gazenje trudnice avionom.

cuj, ima tvoje podatke, serijske brojeve i sve, moze dokazat lako da te je zaustavio i "legitimirao u prometnom smislu"..

e sad, sto se tice dokazivanja samog prekrsaja, i onoga sta si napravio, to ni sam ne znam sta "moze"   :dontknow: , ali da ti cestitka moze doci doma i to ravno od suda, to je moguce

Offline Grozni

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #8 : 02 Svibanj, 2008, 22:55:47 »
A drug milicajac je bio tipa onih koji se razgovaraju s tobom ko s debilom. Ja lika uredno pozdravim a njegov komentar je bio da se pozdravljamo kad on side sa motora i skine kacigu, sastavljao je nemoguce recenice i onda kad sam ga pitao dal moze ponovit jer mi zbilja je prva kazna pa neznam nis o protokolu, pogledao me kao da mio raste klip kuruze iz cela.
« Zadnja izmjena: 02 Svibanj, 2008, 22:58:24 Grozni »

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 03 Svibanj, 2008, 09:58:34 »
ako si mladi vozač i ona prva kazna ti je zadnja kazna.

sad samo možeš očekivati poziv na predaju vozačke dozvole i ponovno na polaganje, tj. 3500kn ili više iz džepa.

kaj nije moglo čekati da ti prođe te dvije godine da ti upišu kategoriju bez ograničenja pa tek onda po gasu.

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 03 Svibanj, 2008, 10:11:43 »
inače po normalnom protokolu, kazna za crveno je 3 mjeseca i 1000 kn..
ako nisi nikada imao takav prekršaj, onda znaju samo naplatiti kaznu a vozačku ti ne uzmu.. nego ti oproste za prvi put..
naravno, moraš se požaliti sucu, (da je bilo žuto i to, da se semafor iznimno brzo ugasio, da je iza tebe bilo još jedno vozilo u brzini koje je prošlo također, a zaustavio je tebe).
on ti je u biti trebao ispisati prekršajni listić na kojem sve piše a kako nije, stvar nije baš regularna..
ako je bio samo jedan policajac, on nema pravo na temelju svojih bilješki iz kockastog bloka podnijeti prekršajni nalog za oštru kaznu i oduzimanje vozačke na 3 mjeseca..
svaku kaznu koju sam platio, uvijek sam direkt dobio od policajca ono izvješće o počinjenju prekršaja, on ti to mora dati, pogotovo u slučaju teškog prekršaja,(ovaj spada u najteže, oduzimanje prednosti)..
sretno..

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #11 : 03 Svibanj, 2008, 10:14:29 »
je ako je redovan vozač ali on nije on je mladi vozač.
za dobivanje redovne vozačke uvijet je totalno nekažnjavanje pa čak i za parkiranje.
zato ivanm ovo ti ne stoji. stoji meni ili eladiu ali friškome ne.

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 03 Svibanj, 2008, 10:15:29 »
da, to sam i mislio..

Offline Grozni

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #13 : 03 Svibanj, 2008, 10:37:01 »
Mislim da to sa potvrdom kazne kaj se dobije od zakonodavca nije obavezno. Jer mom braticu (mladi vozac) je za prekomjerenu brzinu stigla plava kuverta sa optuzbom i sa uplatnicom doma iako su ga zaustavili i uzeli mu podatke. Trebao je predat vozacku u najblizu policijsku postaju i platit kaznu. Njega su haltali na zaobilaznici presretaci, a mene u centru Zg-a.

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #14 : 03 Svibanj, 2008, 10:38:43 »
tak bu i tebi osim slika presretača.