Pozdrav svima, nov sam ovdje ali čitam vas već dulje vrijeme,neznam puno o skuterima i sad imam jedan problem za koji trebam pomoć.
Imam Lunu vision 2, 50 kubika, drugi sam vlasnik, jeftino sam ju dobio sa 6000 km pređenih, i da opišem problem:
od 0-30 dosta dobro potegne, a onda kao da krepa, odnosno ubrzava ko stara baba, da bi nakon 50-55 opet poletila ko metak, tak do nekih 75 što je krajnja. Za rješenje problema, do sad sam pratio neke savjete ovdje, pa sam stavio rolice 4.3 grama,i račšetvorio auspuh (izvadio pregrade i katalizator i opet zavario). To je donjelo malo veću potrošnju, bolje ubrzanje (do te rupe), i slabiju krajnju (70 umjesto 80). Krajnja me tolko ne smeta, ovak mi paše, al kako da dobijem bolje ubrzanje?. Btw kad smo zatvorili onu rupu što vraća zrak iz auspuha u filter, a filter ostavili otvoren, skuter nije išo prek 20. Pa smo ju nazad zatvorili, i sad ide oke, rekli su mi da je to zato jer motor dobiva previše zraka ili tak neš. Ugl ništa nije rješilo problem s rupom.
Dns planiram kupiti novi remen, originalni košta 150 kn, a uzet ću ga jer ne želim davat puno love i ulagat u one kevlarske, a i reko mi je čovjek da baš ne pašu dimenzije. Remen je prešo 9000 km, i nije nikad mjenjan. Dalje me zanima dali da kupim i filter zraka, i koji?. Ovaj sada je star pet godina i nije nikad mijenjan. Nije mjenjana ni svjećica, neznam s čim ona ima veze. Zapravo na motoru ništa nije mjenjano do prije par mjeseci kad sam ga uzeo
.
Nadalje, dali da probušim deklo borerom ili ne? To sam mislio dns navečer, pričalo se tu da će to bolje hladit remen ili tak nešto.
Dali da kupim novi auspuh?. slobodno se javite ako prodajete rabljeni leovince ili tak neki, kupio bi ga ako je cijena do 400 kn.
I zadnje, dali mi trebaju novi federi? Neznam kaj je to, ljudi spominju neke žute ili nešto, pa eto vi recite dal treba il ne. Nemam baš para al si želim uredit skuter da se mogu ko čovjek vozit. Znači da mi ne troši više nego sad (oko 3.5 litre), a da dobro ubrzava, i ide 70.
Eto ispričavam se na dugačkom postu, nadam se da ćete mi pomoć, i slobodno kažete koje još djelove da promjenim. Hvala