Opet se pišu gluposti ko i na nedavnoj temi o derbiju senda 50. Snage ima više nego bilo koji serijski runner il aerox, nrg... Serijski derbi gpr,il rs 50 noviji modeli idu bolje nego Gilera runner 2008 s leovince zx,malossi multivarom. Provjereno nekoliko putaa...u svim pogledima i u krajnoj brzini i po ubrzanju i po izlascima iz zavoja. Derbi GPR 50 od 2005 na dalje je jako dobar motoric!! Te novije mašine Piaggio D50BO su mnogo kvalitetnije i bolje od prijašnjih am6... Jedan Clan s foruma ima rs-a 50 2006 g ko i ja..napravio je 40 000 km,jedino je mjenjao karike na 25 000 i to je rekao da nije bilo potrebno! Znaci kvaliteta ja na samom vrhu,izand skutera od 50ccm! Te mašine imaju alu cilindaa s nikasilom,frga 17,5 serijska,reed ventil i puno bolji kumplung nego stariji modeli! Serijska aprilia rs 50 novija ide 95-100,uz malu nizbrdicu do 105.! Derbi GPR 50 sa skinutm blokdam ide preko 100 tocnije 104 kako piše u testu!
Ja sam trebao mjenjat s clanom "marko rox" al sam odustao...jer svi znamo reakcije ako dođeš pred srednju il negdje u društvo s skuterom ili s tavkim derbijem il apriliom... Svako hvalai svoga konja,al ovo su realne stvari i svi znamo da se motorom može nazvat rs 125,250,R6,R1 itd...al ovoo su malaa braca velikih velikana