Pozdrav,
nisam htio otvarati novu temu, jer je isti motor i mozda cak i isti problem (krajnja brzina).
Sa ovom godinom mi se pogorsalo, odnosno pogorsava rad motora... zapalim ga hladnog... krenem... ima dobar start, ali dodje do nekih 30kmh i onda onda sve losije i losije... nekih stotinjak metara se vozim 15 kmh.. ako pustim gas skroz krepao bi... ali polako se zagrijava i vozi sve brze i brze i nakon nekih kilometar dva dodje do 50kmh. Nekad je iso 55 al sad jedva 50 i mislim da se pogorsava. Kad je skroz zagrijan (dodjem doma s posla 18km) radi fino u leru, starta, vozi 50kmh.
Prva sumnja mi je bila da mi nesto opstruira dotok goriva jer nema brzinu dok je hladan (kad je na coku i najvise trosi goriva), ali sve izgleda ok... ciste cijevi, promjenio filter... cok elektronski funkcionira.
onda promjenio svjecicu - nista
onda promjenio bobinu zajedno sa kablom - nista
onda se igro sa mjesavinom; stavio iglu na siromasniju smjesu - losije... stavio na bogatiju smjesu - bolje... ali i dalje ne valja
danas ipak mislim odnest motor majstoru jer nemam zivaca vise ko kad sam bio mladji... ali reko mozda neko ima ideje ili slicno iskustvo
Citao sam na netu da je neko imao propišanu glavu i tu gubio kompresiju... pa nije valjda do toga doslo? :-)
motor ima 1800km