Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Aprilia SR 150  (Posjeta: 44970 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline efz

• administrator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Versulja 650
  • Moja Kaciga: SchuberthS1 PRO
Odg: Aprilia SR 150
« Odgovori #120 : 06 Siječanj, 2012, 20:58:38 »
Kaj se tice prijenosa samo stavit remen Polini kevlar i to je to.......kaj se tice trome kazaljke sata to je tak na SRki, ja kad sam mjeril GPSom puno su brze kilometri punili sto je i normalno, ova kazaljka nekako kasni........ak bus obradival cilindar onda samo ispuh podic malo i vanjski fi malo prosirit i to je to, drugo nema potrebe..........kaj se zraka tice sa 25icom bi trebal jos jednu rupu zbusit i stavit onaj tuljac, imam ga ja pa ti dam (tak pise u Malossi uputstvima za njihov Dell 25)
Sve za skuter/vespu - MStrgovina.hr
- tuning & styling dijelovi
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #121 : 06 Siječanj, 2012, 21:02:20 »
krivo ste si vi protumacili da se vise brise nego vozi  :toothy11: samo sam se naucil odrzavati motor a kad jednom imas novog lako ga je onda drzati takvim , ne glancam ja to stalno al nevozim po kisi pa onda ni ne zamazem

:icon_thumright:

I kaj je najbolje, ako ga ne zapostavis, ciscenje je gotovo u par minuta

Offline gumy

• Tržnica : (+38)
  • maxi forumaš
  • www.sco.hr
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
« Odgovori #122 : 06 Siječanj, 2012, 22:34:54 »
uočen fuš :D di su šelne na crijevima od goriva ? :D

treba mu malo više okretaja za taj auspuh i bit će super!
www.sco.hr

Najpovoljniji i najbrži servis za skutere i motore u Osijeku!

Offline walkay

• moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • Dr. TGB
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: SP180, ZIP SP180
  • Moja Kaciga: Vemar vtx atlan
« Odgovori #123 : 06 Siječanj, 2012, 23:21:12 »
Svaka cast lega, skuter picikato!  :laughing7:

Offline stjepko007

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: prodano
  • Moja Kaciga: IXS
« Odgovori #124 : 07 Siječanj, 2012, 00:24:34 »
 :icon_thumright:
ma samo gass

Offline Dox

• Tržnica : (+2)
  • forumski biciklist
  • nego šta nego da sam DOBAR
  • Moj Skuter: SP-180 x3
  • Moja Kaciga: carbon fibre
« Odgovori #125 : 07 Siječanj, 2012, 01:46:02 »
uočen fuš :D di su šelne na crijevima od goriva ? :D

treba mu malo više okretaja za taj auspuh i bit će super!

hehe to crijevo ne izleti van ni pod milju bara  ;D stavil budem ja to samo da sve bude na mestu al nemam bas takve doma , bit ce cim nabavim  :icon_thumright:

nego trebam iskustva onih koji su imali stage6 260mm disk , strah me nitni jer mi se jedan prije raspal  :dontknow:

Offline [SB]Replica 180

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • iphone guru
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: SL.Brod
  • Moj Skuter: big bore blok
  • Moja Kaciga: hjc fg-15
  • MojSetup: 172ac
  • MojSpuh: x-tech 59
« Odgovori #126 : 07 Siječanj, 2012, 09:29:36 »
trebas skinuti poklopac s boxa , dodati bar jos jednu rupu ali ne ovo sto neno spominje jer je to premalo! trebas ici bar na fi 12 i vise na prednjem dijelu ak ne zelis preradu boxa! nadalje trebao si pokratiti i rub prirubnice i crijeva od karba do filtera da bi to stajalo kak spada , sve to mos nac u malossi uputama. nadalje treab napraviti distncu prirubnice  ili rezati blatobran da dobijes polozaj karba kak spada, a da ne sjedi na blatobranu i ne kida casicu  :dontknow: :dontknow:

ak si vec preslagivao cijeli karb, onda si mogao kupiti i metalni prikljucak za gorivo, koji je istog ulaznog promijera kao i serijski, pa nisi morao razvaliti crijevo  :icon_thumright:

nhf ali sve ovo si samo nabacao gore i slikao da djeca drkaju na to , niti je promisljeno, niti si o tome sta citao i informirao se  ::) ::)

@Drnda, tocno zboris za zvuk , jollyjev je puuno dublji

@stage 260 mm, jedini disk koji je bio na 150tkama , bio je kod JEroma,pa kod mene i onda kod lakija
a ti sad vidi s njima, jer sam ja pisao u svojoj i jos par tema sta s tim en valja, i tutorial sam napisao sta se sve treba prepraviti da se taj disk stavi ...a to ti je kod nenada
« Zadnja izmjena: 07 Siječanj, 2012, 10:11:58 [SB]Replica 180 »
Replico  DIJAMANTUUUUUUUUUUU!!!!!!

Offline efz

• administrator
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Versulja 650
  • Moja Kaciga: SchuberthS1 PRO
« Odgovori #127 : 07 Siječanj, 2012, 09:46:13 »
ja sam svoj blatobran zagrijao i malo udubio, nije se vidlo a opet nisam ga morao rezati............kaj se rupe i tuljca tice tako pise u uputama Malossi karba 25 i tako sam ja imao na 25ici http://www.zaslike.com/files/j42p4jh72095dq0uzp0.jpg
Sve za skuter/vespu - MStrgovina.hr
- tuning & styling dijelovi
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline [SB]Replica 180

• maxi forumaš
  • iphone guru
« Odgovori #128 : 07 Siječanj, 2012, 09:50:31 »
imam ja taj tuljac i bilo bi puno bolje da je nesta veceg promjera, jer po diznama vidis da nisi zraka dobio skoro nista  ::)

a to za blatobran znam da smo pricali, ali ak ne zelis silovati prirubnicu nemozes bez distance ili sjeckanja  :hello:

Offline Josip

• moderator
  • maxi forumaš
  • nikad ništa ne dovršim... ali radim na tome
  • Mjesto: Seget D.
  • Moj Skuter: aerox nrg zip srr sp
  • Moja Kaciga: OGK FF3
  • MojSetup: dr evo, MF racing, due, s6r, mhr replica, mhr, team1
  • MojSpuh: c21,nardo,pro replica,tea
« Odgovori #129 : 07 Siječanj, 2012, 10:35:21 »
trebas skinuti poklopac s boxa , dodati bar jos jednu rupu ali ne ovo sto neno spominje jer je to premalo! trebas ici bar na fi 12 i vise na prednjem dijelu ak ne zelis preradu boxa! nadalje trebao si pokratiti i rub prirubnice i crijeva od karba do filtera da bi to stajalo kak spada , sve to mos nac u malossi uputama. nadalje treab napraviti distncu prirubnice  ili rezati blatobran da dobijes polozaj karba kak spada, a da ne sjedi na blatobranu i ne kida casicu  :dontknow: :dontknow:

ak si vec preslagivao cijeli karb, onda si mogao kupiti i metalni prikljucak za gorivo, koji je istog ulaznog promijera kao i serijski, pa nisi morao razvaliti crijevo  :icon_thumright:

nhf ali sve ovo si samo nabacao gore i slikao da djeca drkaju na to , niti je promisljeno, niti si o tome sta citao i informirao se  ::) ::)

@stage 260 mm, jedini disk koji je bio na 150tkama , bio je kod JEroma,pa kod mene i onda kod lakija
a ti sad vidi s njima, jer sam ja pisao u svojoj i jos par tema sta s tim en valja, i tutorial sam napisao sta se sve treba prepraviti da se taj disk stavi ...a to ti je kod nenada

mislim  da je kod nevena bio disk 240mm sta je iz jednog dijela  :icon_scratch: :dontknow:

Offline Dox

• forumski biciklist
« Odgovori #130 : 07 Siječanj, 2012, 11:37:58 »

jucer sam sastavil skuter da se mogu provozat tek tolko da vidim kak ide s karbom, preradu boxa dodatna stelanja itd nije imalo smisla radit , to ostavljam za proljece , za prikljucak goriva nisam znal da je istog promjera ko serijski ali sam ga zaboravil naruciti ko kak i uvjek zaboravim nekaj , dobro da sad znam za promjer , crijevo je ionak predugo pa nije problem skratit za tih 2cm
kaj se tice informiranja , informiral sam se, a slagal sam i prije karbove i busil rupe na boxovima znam dobro kak sve to ide

a daj mi reci kak si zakljucil da karb ne stoji kak treba i da se oslanja na blatobran?  :)

Offline CoK

• moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: ...forum je prešel
« Odgovori #131 : 07 Siječanj, 2012, 14:16:55 »

a daj mi reci kak si zakljucil da karb ne stoji kak treba i da se oslanja na blatobran?  :)

svakome je dosada dodirivao i bio na koso, pa tako i tebi :zubo:
Kolicina gluposti na ovom forumu je nemjerljiva, postedite me i bannajte zauvjek!

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #132 : 07 Siječanj, 2012, 14:18:44 »
pa meni je i na mikuniu seriskom lagano onaj pipak na dnu casice grebao u blatobran, a dell 25 je jos veci, tako da je logicno da ce se naslanjati na blatobran
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Dox

• forumski biciklist
« Odgovori #133 : 07 Siječanj, 2012, 15:16:25 »
kaj se tice fergazera , promislil sam i isprobal to x puta i rezal sam standard prirubnicu no to je sve nikak nit pase selna nit ljepo sjedne fergazer nit nis

stavil sam bgm onu kracu prirubnicu, fergazer sjedne unutra ko saliven , oslonil se na blatobran tek kad se prirubnica zagrijala i to jako malo tocno je sjel u rupicu koju je napravil serijski fergazer, pase crijevo od filtera i nema nikakvih kemijanja rezanja i slicno  :dontknow:

Offline [SB]Replica 180

• maxi forumaš
  • iphone guru
« Odgovori #134 : 07 Siječanj, 2012, 20:42:02 »
karb sjedi na blatobranu vjerovao ti meni ili ne, i od trenja ce propiskiti  casica prvo na spoju gore pa onda dolje na "cepic"  :icon_thumright: , a crijevo se mora skratiti po malosi uputama ili i vise, jer se prezabi i blokira protok :icon_thumright:

ako maknes blatobran vidjet ces tocan polozaj karba  koji gotovo da je na gumi kad je u "normalnom"  polozaju  :(

a to za polozaj sam zakljucio nakon god. dana 25tice na spu i promijenjene 2 casice, pa skoro 2 god 25tica na sru , sa normalnim blatobranom, busenim i sad sa distancom prirubnice   :binkybaby:
« Zadnja izmjena: 07 Siječanj, 2012, 20:45:26 [SB]Replica 180 »

Offline Dox

• forumski biciklist
« Odgovori #135 : 07 Siječanj, 2012, 22:40:55 »
za blatobran se slazen to treba udubiti i za serijskog , i nisam rekel da karb ne sjedne na blatobran ali nije jako uprt u njega kak to hoce biti sa serijskom prirubnicom

ajd stavi sliku kak izgleda karb sa tom distancom ako nije problem  :)

btw gledo sam u tvojoj temi za disk i nisam nasel konkretno ono kaj me zanimalo , procital sam da si pisal o tome kak ne pase dstancer itd to sam saznal vec prije, nego me zanima iskljucivo disk kakve je kvalitete pa i onima koji ga koriste na 50-ki , dal se kaj promjenila kvaliteta il jos uvjek ispadaju nitne

Offline [SB]Replica 180

• maxi forumaš
  • iphone guru
« Odgovori #136 : 08 Siječanj, 2012, 16:35:17 »
uzmi serijsku prirubnicu i poravnaj ju odozgo i dobit ces distancu koa se nece ni uocavati ispod prirubnice, a karb ce ti se fino podici  :icon_thumright: , no i onda trebas preraditi blatobran jer ce casica strugati , ali to ces lako uociti jer ce  ostaviti trag na blat tocno gdje joj ne pase  ;D

za disk , kao prvo okani se tog 260 i uzmi 240
na 260 ne mozes koristiti cijelu povrsinu plocica nikako, ni sa distancerom koji dobijes niti s pravljenim
, na 240 s pravljenim mozes doci blizu  ( a distancer imas vec izraden na nenadovoj ex srki)
na 2 sra na kojemu je bio taj 260 nije se ponasako nikako jer je zavlacio volan pri jacem kocenju, nikad nismo probali s 50 celjusti za koju je namijenjen! ( samo je Males to poslozio da valja , iako scoot ne vozi pa je tvrdnja upitna  :toothy9:)

a sto se tice osiguraca piksni , ne raspadju se i ne skacu osiguraci, ali nakon nekog vremnena krene disk flotat previse
i moras ili mijenjati podloske ( koje ne znam gdje nabaviti) ili dodavati ( tako sam ja radio na TJTu)  , a sto ej puno bolje rijeseno na brejkinug ili galfer  :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 08 Siječanj, 2012, 16:37:12 [SB]Replica 180 »

Offline Dox

• forumski biciklist
« Odgovori #137 : 08 Siječanj, 2012, 17:16:27 »
e tnx na info sad si mi otprilike dal dobar odg  :icon_biggrin:

ne mislim koristiti ni orginal celjusti ni od 50 pa me zato nije ni zanimalo kak celjust sjedne
uzet cu onda 240 tak i tak je to taman i dugotrajno, moram priznat da me 260 interesira samo radi toga kaj fora izgleda  :)

Offline [SB]Replica 180

• maxi forumaš
  • iphone guru
« Odgovori #138 : 08 Siječanj, 2012, 17:32:46 »
koje god celjusti budes koristio moraju imati "uze" plocice, jer su gazne povrsine tih diskova "male" , iako smatram da
240 i original 150 celjusti su i predobra kombinacije ! trenutno je kod mene 220 i orig celjusti i koce savrseno!

ako ti treba jos info o problemima tog 260 i potrebnim modifikacijama,iskopat cu svoje starije postove  :icon_thumright:

a kad maknes poklopac s boxa, dodas rupu bar jednu setup della ti je najidealnije probavati sa ler diznom oko 30, sto tupljom iglom i klipicem 40 ili 50 , da bi izbjegao prebogatu smjesu dolje. ovisno o tome hoces li ili ne preraditi box glavna dizna ti nece preci 100 , i s relativno malim okretajima PM -a , ce to znaciti potrosnji od oko 5,5 i manju  :icon_thumright:

btw. drago mi je da si uspio iskopati box i poklopac box u Bibiju  :icon_thumright:, jedino je ta opcija bila moguca kad me nenad kontaktirao  :headbang:
« Zadnja izmjena: 08 Siječanj, 2012, 17:37:09 [SB]Replica 180 »

Offline Dox

• forumski biciklist
« Odgovori #139 : 08 Siječanj, 2012, 17:53:55 »
poklopac nije bas ekstra ima par crtica al neg ga voda nosi , cijeli box je kod frenda na nenadovoj ex sr-ki

ak se sjetis jos nesto u vezi diska slobodno javis , al mislim da cu 99% uzet 240  :)

fergazer budem ustelal na proljece , iako sad radi super