Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Porez na motocikl  (Posjeta: 3884 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marko209vx

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: runner vx200
  • MojSetup: prodano
  • MojSpuh: na mjestu
Porez na motocikl
« : 07 Rujan, 2011, 12:52:41 »
Ovako doslo mi je ovih dana doma rjesenje da moram platit porez na VXR koji ide prema nekom zakonu svake godine. Iznosi 50 kn plus su mi uracunali neke kamate i zaostale rate za koje ja nikad nisam ni cuo jer do sada nista nije dolazilo. sve skupa 250kn
zanima me dali i vama ostalima to dolazi jer mi je cudno da mi tek sad to dolazi a imam skuter vec 4 godine a osim toga proizveden je 2003 pa koliko mi je poznato starija vozila ne podlijezu porezu.
Pisat cu zalbu jer ne  namjeravam platit ovoj lopovskoj drzavi.
4t

Offline vale_vx

• forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 300 I.E.
Odg: Porez na motocikl
« Odgovori #1 : 07 Rujan, 2011, 12:54:36 »
meni je došlo dvaput za prvi vx, poslije toga ništa
a za aute mi isto ne stigne doć jer ih mijenjam češće od jednom godišnje :toothy12:
rab

Offline Santa_Kloz

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 07 Rujan, 2011, 12:59:39 »
Ovako doslo mi je ovih dana doma rjesenje da moram platit porez na VXR koji ide prema nekom zakonu svake godine. Iznosi 50 kn plus su mi uracunali neke kamate i zaostale rate za koje ja nikad nisam ni cuo jer do sada nista nije dolazilo. sve skupa 250kn
zanima me dali i vama ostalima to dolazi jer mi je cudno da mi tek sad to dolazi a imam skuter vec 4 godine a osim toga proizveden je 2003 pa koliko mi je poznato starija vozila ne podlijezu porezu.
Pisat cu zalbu jer ne  namjeravam platit ovoj lopovskoj drzavi.
10 godina se plača porez za novi auto, vjerujem da je i za motor ista stvar, znači do 2013 u tvom slučaju.
[author=Pulss]   pukla radilica, zabia se klip u cilindar, karike pukle par puta, osiguraci izgorili 300tinjak puta, nedavno se zapalia, izgoria regler, trosi ko trajekt al opet ga nebi minja za nista ...2T u srcu  :toothy9:

Offline marko209vx

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: runner vx200
  • MojSetup: prodano
  • MojSpuh: na mjestu
« Odgovori #3 : 07 Rujan, 2011, 13:01:21 »
meni je došlo dvaput za prvi vx, poslije toga ništa
a za aute mi isto ne stigne doć jer ih mijenjam češće od jednom godišnje :toothy12:
vjerujem, brzi si od pravosuda nasega  :laughing6:
pa nebi ja to njima platil ali me strah da ne dode nakon 5 godina s kamatama par milja kn, a kod nas je to itekako moguce.
4t

Offline sfreak

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Jadranovo
  • Moja Kaciga: Shark S800
« Odgovori #4 : 07 Rujan, 2011, 13:12:10 »
za motor se placa i preko 10 godina starosti, dok za auto ne

Offline ^^GlavonjA^^

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: koprivnica
  • Moj Skuter: VxR 200 =)
  • Moja Kaciga: 2xHeld
  • MojSetup: pliva u moru
  • MojSpuh: čista serijala
« Odgovori #5 : 07 Rujan, 2011, 14:13:24 »
za motor se placa i preko 10 godina starosti, dok za auto ne

od kud ti to??? vozim gs 500 '79, vozim vxr-a 2003. i nema nikakvog poreza na njih...samo kod kupoprodaje, vozil sam srku 2001. vozil sam sp-a 50 2003. nikad nikakav porez nije došel...tak da ti ovo ne drži vodu! dok sam za auto dobil 350 kn za platiti bil je star leto dana al sam ga se nakon toga rješil!!  :icon_biggrin:

« Zadnja izmjena: 07 Rujan, 2011, 15:08:12 steeef »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #6 : 07 Rujan, 2011, 14:34:54 »

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #7 : 07 Rujan, 2011, 15:11:00 »
od kud ti to??? vozim gs 500 '79, vozim vxr-a 2003. i nema nikakvog poreza na njih...samo kod kupoprodaje, vozil sam srku 2001. vozil sam sp-a 50 2003. nikad nikakav porez nije došel...tak da ti ovo ne drži vodu! dok sam za auto dobil 350 kn za platiti bil je star leto dana al sam ga se nakon toga rješil!!  :icon_biggrin:

i ti ga zružiš plača se porez..ja isto prvu godinu nisam dobil za platit jer je skuter regal bivši vlasnik,al sljedeće dok sam produžil regu dobil sam i porez za platit..
de ti taj gs,nisam ga videl  :laughing7:
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #8 : 07 Rujan, 2011, 15:19:10 »
porezna uprava ima "tajni" datum kojeg gleda da li je tada bio registriran motor (mladji od 10 godina) i tada salje uplatnicu za platit porez. Ako saznate taj datum, mozete dan prije odjavit motor i ponovo ga nakon 2 dana prijavit. Izbjegnut cete godisnji porez.

Samo, pitanje je da li se to isplati u slucaju skutera, jer odjava i prijava isto nesto kostaju, ali ako se radi o motoru gdje je iznos poreza 500 (ili cak i 1000kn), onda se itekako isplati.

Offline Swordisa

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Biograd na M
  • Moj Skuter: vxr 200
  • Moja Kaciga: Nolan N62
« Odgovori #9 : 07 Rujan, 2011, 23:34:55 »
meni došlo 80 kuna jebeš 80 kuna platiš i mirno spavaš