Baš razmišljam o iskustvima sa federima i početkom tuninga od auspuha pa na dalje.......
Tvrđe federe(malossi žute) kad sam stavljo samo na serijalu sa spuhom(reverse), uopće mi nije cuko i kvačilo nije ni malo proklizavalo, onda kad je došo kit sa reversom još uvijek ok,
e kad sam stavio karb 19mm i yasuniR počelo je lagano sa cukanjem i proklizavanjem.....najviše u gradu i na manjem gasu..jer naravno full gas se ni nemre dati u gužvi iza auta
onda sad sa Replikom, karb 19mm i yasuniR, a gore su sad plavi polini(na kojim smo se Ivanm i ja namučili ko budale da ih nategnemo)....uff to je fakat noćna mora...čupa ko lud ali u gradu ga cuka za poludit
Po meni šta je set up jači uopće ne trebaju tvrđi federi, jer realno ako konkretno plavi polini počinju puštati na 6500-7000rpm to je već replici u jakom momentu i naravno da čupa ko lud i da ju je teško kontrolirati, dok kod serijale ona nema snage i okretnog momenta tako da joj uopće ne smetaju tvrđi federi...dapače pašu na serijalu.
Konkretno frend ima potpuno isti skut, samo serijalu sa rezo spuhom i isto plave polini federe i njemu ne cuka apsolutno ništa, a meni sa replikom da, a kvačila ista praktički nova ne istrošena.....
Setup ak ima snage i momenta mekši federi bez problema mogu ići gore
Ja kad se izguštam malo sa replicom i sa startanjem idu gore mekši federi i to dosta mekši.... bijeli malossi ili zeleni polini koji puštaju na cca 5000rpm