Treba u%u017Eivat!
Dobio sam dobre preporuke za janjetinu "Kod Ize" pored Velike Kladu%u0161e, zato sam i pokrenuo ovaj post kao pripremu za najbolje sto dolazi, posto su ostale tripcine toliko ustaljene da ih ne vrijedi spominjati vise. Bio sam na janjetini "Kod Seje", ali ovo mi je malo visi nivo, bonus je ambijent, lijepa terasa s pogledom koji puca preko mnogo brda i na janjce koji pasu. Krajolik ne ostavlja nikoga ravnodusnim, a cesta do tamo kojom smo isli je istovremeno opustajuca i dozvoljava podosta oduska na nenaseljenim i preglednim dionicama puta. Jos kad je radni dan u pitanju, sigurnost je na veoma visokom nivou, a guzv3 ne postoje. Veoma sam iznenadjen vrlo malim brojem naleta na neravnine na cesti, tako da je ovo bilo veoma komforno putovanje. Kombinacija autoceste, ravnica, i dobrih zavoja, sjela mi je kao odlican balans, tako da je bilo prilike gustati u svemu i ovaj djir mi se jako dopada zbog svoje raznolikosti, kako samim dozivljajem za volanom, tako i mnogobrojnim prilikama za zaustavljanje gdje ti srce pozeli u tom trenutku.
Ruta je bila iz ZG-a direkt na autoput prema Sisku, do Lekenika (milina nema prometa, veoma opustajuce) - Petrinja (kod Taborista odlicna zavojita cesta preko prijevoja) - Hr. Kostajnica (malo dosadne ravnice, ali je ok) - Kostajnica (dobra i slabo prometna cesta na kojoj ima nekoliko kamera jasno obiljezenih, a nakon Cazina se teze uocavaju u sivim kutijama) - Novi Grad (prelijepi prizori na Unu) - Bosanska Otoka - Cazin (put do Cazina je savrsen, asfalt ko nov, mislim da sam priie 3 godine naletio tik nakon asfaltiranja, prelijepi pogledi i preglednost) - Mala Kladusa - selo Podzvizd gdje je smjesten ugostiteljski objekt "Kod Ize".Povratak je bio preko V. Kladuse, pa na GP Maljevac odakle je najlosija cesta tokom puta, ali je sve to dobro, ovdje je ujedno i najsvjezije, sjecam se od prijasnjih voznji tako da treba izbjegavati voznju bez sunca, i tu postoji najveca mogucnost od naleta divljaci. Zatim na Krnjak i D1 - hijao, i Karlovac AC dok trepnes si u ZGu jer je 3x brze nego starom cestom prepunom potencijalnih opasnosti.
Ne znam jesam li vise uzivao u odlicnoj voznji po suhoj, cistoj i dobroj cesti, veoma ugodnoj temperaturi s mnogo proljetnog sunca, ili u janjetini.
Za janjetinu preporucujem najavu, u tom slucaju je zagarantirana vruca janjetina koja se pred tobom skida s raznja
Kila je 45KM, a posto nam se nije zurilo, pivo je 2.5KM.
Moram probati jos janjetinu "Kod Pere" blizu Knina, u selu Radu%u010Di%u0107, vele mi da je to ultimativno pa cekam coporativnu priliku, odnosno vise lijepo vrijeme, ali evo, nasao sam lokaciju i puno blize, a savrseno mi se uklapa u opusten jednodnevni djir s vise zaustavljanja na kavama tokom puta zbog lijepih lokacija.
S obzirom da sam vec usao u klasu teskih triperdjija, nauci se covjek s vremenom uzivat, ali ne bilo kako, nego extremno kvalitetno bas onako istinski u svemu, a to podrazumijeva i da dijelis to s nekim, e to je jos visi nivo nakon solo gasiranja.
Kilogram uzitka, steta sto se ne vidi para
Jedan telefonaki poziv, i jedan komad manje
Neki rezime cjelodnevne ture, treba odbiti 80km od ture jer sam pri toga isao u drugom smjeru.