Za ovu cestu nemoj ni znati s autom, veoma je spora, za poslijednjih 6km mi je trebalo 25min, sa skuterom ce se dati, naglasak je na uzivanciju, jer od jurnjave nema nista, osim ako ides od mora u brdo, onda deres pun gas jer je jaka uzbrdica, ali imas propalih i ostecenih dionica i na poslijednjoj trecini puta, doduse sve je kamen pa se da nabadati. Crikvenica-Gri%u017Eane-zatim desno ppred sela Blaskovici za Li%u010D, jedva se vidi na karti ta ispigana cestica.
I tako sam jucer zabrijao da je ljeto, suncao se bez majice i kako me je opicilo sunce, reko ajmo u planine tu di nisam nikad isao, sva sreca pa nije bilo puno snijega na sporadicnim mjestima, a usponi jaci od 10%., dobar raspored mase rusi predrasude od prije, i kad mi veli netko da je zadnji pogon banana, a vozio ga je zadnji put prije 25god. taj pojma nema koliko je suoeriorniji od prednje vuce, pogotovo danas kada vise nema pravih zima, jer je bolji i u ovakvim blagim zimskim uvjetima.
Civilizirana verzija ove rute je da se ode na Bribir, pa juzno do T krizanja koje je tocno iznad N.Vinodolskog I zatim se ide na Li%u010D i eto te u Fu%u017Einama.