Ak ti kaj pomogne,ne znam koliko ti je usput bilo koja od lokacija,ja uglavnom pohodim ova mjesta,nisu fensi lokali jer me ne zanimaju dva zrna graška na tanjuru ukrašena mrkvom i zalivena splačinom koja se zove po francuski i porcija košta 300kn,mada je sve kulturno,ukus i miris je na razini i porcije su za najest se
Pa krenimo redom
- Restoran Grašo(grad Zabok),preporučam; lungić sa žara,punjeni lungić sa sirom i špekom(tražit da izbace krastavce),Grašo pileća rolna punjena kajmakom,Grašo svinjski odrezak punjen sirom i špekom,Grašo pljeskavica punjena sirom i izvana omotana špekom(400g),piletina na naglo u umaku od gorgonzole + njoki,Grašo plata za dvoje(najedu se i troje normalnih)
- Pivnica Turopolje(Velika Gorica),preporučam; punjeni lungić koji serijski dolazi sa pečenim krumpirom i prženim lukom,bilo koji od Zagrebačkih odrezaka(pileći/svinjski/pureći),pljeskavica punjena sirom
- Bistro Jadran(Velika Gorica),preporučam; gurmanska pljeskavica(350g),mješano meso za jednu osobu(500g - ispoštuješ se ko Isus),čevapi kojih inače nisam extremni fan ali tu su vanserijski,lepinja je također vanserijska sportski napacana
- Konoba Veranda(ZG Dubrava),preporučam; punjeni lungić(u serijali pečeni krumpir + povrće sa žara),pržene lignje + pomfri i tartar,Leskovačku pljeskavicu
- Pizzerija Verona Due(ZG Dubrava),jako dobre pizze koje god,samo jedna veličina,bogate,dobri sastojci
- Kastel(ZG Dubrava),roštilj po Bosanski na drveni ugljen,preporučam; šiš čevapi koji su propisno ljuti pa znaš da jedeš šiš,a ne običan čevap naboden na drveni štapić,pljeskavica punjena sirom
- Papa Toni(ZG Dubrava/Poljanice),meksička jela + pizza,puno vrsta tortilja i srodne im braće sve za Oskara,Slavonska pizza vrhunska
- Ožujsko pub maxi(Maksimir),burgeri za Oskara od kojih se i najedeš
Kao klinac, svaki put kad sam išao za Zg kod tatinih frendova, stali smo u Čingača
Često obitavam u blizini Čingača i znaš kad idem tam jest - nikad,taj lokal je nekad valjao,sad poslužuju meso ko da su ga kompresorom napuhali,ono šiš veličine limenke cole 0.33 samo kaj ti ne eksplodira u facu,a za 10 minuta se ispuše,katastrofa
Graso, Magazinska klet, Paulaner pivnica Crnomerec, Budweiser pub Kvatric, Batak grill. Ovo mi je na prvu sto mi pada na pamet.
Balki brate daj ti meni reci ak znaš di mogu pojest dobar biftek koji je propisno odležan da ne dobijem đon od cipele,a da nije više od 150kn/250g