TRIP 28, 15.6.2019. oko 500km, ZG, Donji Dragonozec, Pisarovina, Karlovac, Duga Resa, Josipdol, Senj, Karlobag, Gospic, Korenica, Plitvicka Jezera, Karlovac (za neke Cerovac Vukmanicki), pa Pisarovina i ZG.
Jebeno lijep i vruc dan, bez previse sunca, a meni je ovo drugo varanje za tripove nakon Nexusa 250 pa nisam isao s purejetom jer me sjebao Suhi sa svojom neocekivanom pojavom (lik se satrao do zore i tko bi ga ocekivao u 10h, a cekaju samo ljute pile kojima je 1mm gasa 100km na 50 minuta).
Dogovor je zapoceo iz nicega, prvo neka 2 glasa za voznju, ali sreca da je 2=5, tako da nas je bilo jako puno i trip je bio vec zagarantirano dobar i zanimljiv (
nekom ce se seraf odferafiti, nekom otpasti dio, nekom mora i svijecica fasovati, a nekom dupe, jedino Pezi nista), ok, malo je Peza tu kocila stvar, ali vrlo dobrom organizacijom sve se moze uskladiti, tako da, steta sto nismo imali srijskog zablokiranog Baotiana s rastelanim fergazerom, jer bi ga pogurali uz Kapelu i Velebit 2x.
S cim se islo na voznju:
1. Dario007 s Nrgom
2. Nizmo s Apriliom
3. Dacerovs s X8 150
4. Ja s MT03
5. Suhi, neocekivano s pezom i serijskim auspuhom
Ne znam sto da vise kazem, osim da je bilo ODLICNO, vi dodajte sto hocete, ja cu sad izresetat materijal koji sam skupio. Ako je bilo nekih propusta slobodno napomenite da se edikujemo svi skupa, ali mislim da je dosta visok nivo voznje zadovoljen, jedino su nas kamere jebavale, jer to vise nije moguce, Suhi je stavio serijski auspuh na 50ccm i opet ce popusiti kaznu na D8 cesti, nema mu druge nego da stavi prsten na variomat...
Ovo je ta tripcina, ja sam sasio oko 515km.
Sve je krenulo iz kafane u Donjem Dragonoscu, gdje nam se pridruzio i sesti vozac s ljutom pilom, ali dok smo mi pili kavu, on je maznuo 4 ljute, tako da alkoholizirane tripere ne primamo na voznje!!
Suhi se dvoumio izmedju peze ili tomosakija
Picimo po gasu prema Pisarovini, skutercad se vozi po onim kratkim zavojima samo tako, a ja se s motorcetom pomalo patim, plus saltanja oduzimaju vrijeme.
Na ravnici smo odmah odmjerili snage da se zna tko je na kojem mjestu za taj dan, sta reci za Pezu
Preko Pisarovine picimo direktno u Karlovac, i donosimo sloznu odluku s 3 rukavice ZA i 2 Protiv da cemo tankirati na Ini u Dugoj Resi, jer nas 3 lako poguramo dvojicu...
Duga Resa i mini odmor, te pusenje pokraj benziske, jer se na bengi ne smije pusiti
Bilo je vremena za okinuti koju iz drugog kuta
Nakon toga piciM dalje lagano jer zakuhavam, dok Suhi omotava konop s T ruckicom oko pezinog magneta... i odlucim ih docekati iza zavoja, medjutim nisu prosli onako kako sam ocekivao
Picaka se dalje, kroz Zvecaj naravno uzivancija kroz one prejeben zavoje, Peza vodi, ostali idu od crte do crte... pa je palo nekakvo raspirivanje gremlina i eto nas zacas u Josipdolu, naravno pod drvetom u hladovini. Tu vijecamo u kojem cemo smjeru i je li plan i dalje isti, iako nemamo plan, drzimo se rute prema Senju.
Radetu je ispao 1 seraf airboxa, , hoce to kad se ne stave sajbice, ali boze moj, toliki projekt je iza njega tako da je ovo najmanja sitnica.
Suhi naravno opet ima show, stela vilicu na 4. stupanj tvrdoce, jer dolaze opaki zavoji na Kapeli
Novi mini odmor nakon par minuta
Okrijepa vodom, a niz padinu su tekli slapovi Huang He
Nedugo zatim, novi odmor na Kapeli, zapravo tu je slavlje, jer tko savlada Kapelu, taj je polozio za taj dan
Ovdje vidimo kako se rashladjuje ulje na X8, navodno se to najbolje odradjuje na vrhu prijevoja voznjom amo tamo
Uslijedio je jebacki spust bez kamera koliko znam
I nakon toga novi ODMOR, zapravo tradicionalno slikanje
A niz kapelu, naravno ispred mene
sa X8 je ispao poklopac matice zvona, Rade je pokupio posto je on bio iza mene. Razlog ispadanja je vjerojatno nevidjena brzina za X8
Zaustavljemo se na pravi ODMOR i rucak podno Vratnika na onom T krizanju gdje se iskljucuje s autoceste za Senj
Klopa je bila ODLICNA, kobaja do jaja, samo puno corbe u grahu kojeg je bila sacica, zato je tjestenina popravila stvar. Gablec je 35kn i preporucujem.
Malo razbijenih casa
Tu smo Suhog malo izbrasnarili jer smo pratili GSXR 1000