Velim, ja sam naletio na onu njemačku stranicu u kojoj "tako oni tvrde" imaju tuning djelove za nase lj50qt-k skutaće.
E sad, budući da ne znam niti riječi njemačkoga, problem mi ih je pitati da li je "to-sigurno-to", i što u slučaju ako nešto ne paše??
Problem je na našim lunama što je prijenos dosta kratak, pa znači da ćeš brzinu moći dobiti samo povećanjem broja okretaja...
Drugo riješenje je da se pokuša nabaviti drugačiji omjer zupčanika u getribi (onaj sklop kod zadnjeg kotača iza variomata) pa da se "produži" odnos kuplung-zadnji kotač, i onda kitom od 70 ccm da to sve lijepo pogoniš, tada bi se dala navući brzina i iznad 100 km/h...
Ako je na ovim siteovima istina da su ti tuning dijelovi ok za naše ljubimce (a ne vidim razloga što se nebi ti kitovi počeli proizvoditi), onda mislim da uz kombinaciju 70 ccm kita, igranja sa federima kuplunga i rolicama, i naravno nekim solidnim rezonantnim auspuhom sa jedno 250-300€ bi mogao složiti skuter za biti prvi relativno dobra ubrzanja i recimo 90 km/h...
I ako ga počmeš sređivati, javljaj nam da vidimo kako ide napredak...