Pozdrav svima! Imam par pitanja pa bih zamolio one koji su radi da odgovore, da to i ucine.
Hteo bih da pred sezonu sredim svoj skuter (koji je inace u uzasnom stanju). Rec je o `99 MBK Booster 49ccm, klip je 40.5mm, radilica je standard, karburator je 12 Teikei Japan sa diznom 84 i nedostatkom bilo kakvog airbox-a, oko kvacila je sve standard (boje centralne i federa kvacila ne znam, jer je sve crno od ulja u deklu), auspuh je standard, manje vise sve je standard. Ono sto planiram da zamenim: karike, komplet dihtunga, prirubnicu, sve postojece lezajeve i semeringe, remen, regler, opruge kvacila, centralnu oprugu kvacila, rolnice i airbox. Pitanja su sledeca:
1. Usled nedostatka bilo kakvog airboxa na karburatoru, sta bi bilo najpametnije uciniti, kupiti gljivu ili originalan airbox? Iz ranijih pisanja na forumu receno mi je da je dizna 84 prevelika pa me zanima koja bi bila odgovarajuca po vasem misljenju (koji broj dizne u slucaju originalnog airboxa i koji broj dizne u slucaju gljive) ?
2. Nisam siguran oko centralne opruge i federa kvacila, koje bi bilo najbolje staviti za neku normalnu voznju i brzinu(ne planiram tjunirati skuter, vec samo da bude kako je i bilo, standard)
3. Lezajevi i semerinzi, sta uciniti sa njima u vezi sa dimenzijama i brendom (da li ih skinuti pa pogledati ili se to znaju neke dimenzije unapred) ? Moram ih promeniti jer skuter zvecka kada se startuje, cisto preventivno.
Hvala unapred svima na cenjenom misljenju.