Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: prometna-problem sa policijom i osiguranjem  (Posjeta: 2740 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ..::IVKULJA::..

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • zdravka
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: žu-os
  • Moj Skuter: fixer
  • Moja Kaciga: morski pas
prometna-problem sa policijom i osiguranjem
« : 14 Veljača, 2011, 16:31:11 »
25.12.2010 imao sam prometnu u Županji na raskrižju.. išao sam iz smjera zapada i skretao sam lijevo,lik je išao iz smjera istoka i skretao desno (obojica imali zeleno na semaforu). cesta ima 2 prometne trake.znači ja sam zadržavao lijevu a on je trebao desnu,no nije,već se direkt ubacio u lijevu i udario me po desnoj strani(lik je naduvao 1,5, ja ništa). zakon kaže da je takvo vozilo dužno se kretati što bliže uz rub kolnika. Da je bila 1 prometna traka onda sam ja njega dužan propustiti. Policajci koji su radili uviđaj su rekli da je on kriv i da snosi sve troškove. Auto je odvežen na servis i tamo je procjenjeno oko 15 000kn šteta. danas me zovu da je auto gotov ali ga nemogu podignut dok im neplatim oko 8000kn,jer je policija napisala da je odgovornost za prometnu podjeljena pola pola(sudac s kojim sam jako dobar mi je rekao da je protiv obojice podnesena prekršajna prijava). Osiguravajuća kuća od tog lika se u dogovoru sa našom policijom pozvala na neki zakon gdje sam ja u takvoj situaciji autobus dužan propustiti jer on nemože zbog svoje dužine ostati u svojoj traci. Mislim kakva je to glupost,pa nije me lik autobusom udario već autom. Šta da radim sad? mislim da je nekako najpametnije angažirat odvjetnika jer ovo MORA proći na sudu. taj lik je izazvao jedno 6,7 prometnih nesreca u kojima nije nijednom imao ispod 1,0 u krvi.

molim da savjete daju samo oni koji se razumiju,jer auto treba staroj što prije radi posla. što se mene tiče nek si ga nabiju u dupe jer je ionako češko smeće
« Zadnja izmjena: 14 Veljača, 2011, 16:33:01 ..::IVKULJA::.. »
jel mogu s tom iskaznicom u grad da fatam žene i to, ulazim u poznate klubove i ponosno pijuckam kolu dok vani stoji bt49qt9

Offline Edy46

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sibenik
  • Moj Skuter: Gillera Runner 50 SP 2004, Zip 2T
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: netriba kad postoje naljepnice za brzinu
  • MojSpuh: SC08, LeoVince ZX
Odg: prometna-problem sa policijom i osiguranjem
« Odgovori #1 : 14 Veljača, 2011, 19:45:34 »
zalba odvjetnik i sud jer to nije u nikakvom slucaju fer i to je krada jer ako je on tebe udarija i nisi bia u alkoholiziranom stanju tebi bi trebalo ici sve u korist a to ako je on potplatia sudca to je vec druga stvar to ti je pravosude u ovoj drzavi  :angry9: :angry9:
Italian Power Only !!!!

..ok,sam pitam...ima ljudi koji misle da skuter ima brzine,ne brini... redface icon_biggrin icon_biggrin hahahaha ajme :D

• forumski skuteraš
  • zdravka
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 14 Veljača, 2011, 19:51:48 »
sad ću preko suda pokušat izvuč maksimalno kolko se može,nisam htio bit šupak pa se žalit na ozljede iako su me leđa bolila par dana..al sad ću i to naplatiti,naći ćemo neku rupu u zakonu ko što su se oni pozvali na ovaj autobus..auto nek si slobodno ostave i isplate mi razliku vrijednosti,jer ispadne sad da je trošak popravka pola vrijednosti auta
jel mogu s tom iskaznicom u grad da fatam žene i to, ulazim u poznate klubove i ponosno pijuckam kolu dok vani stoji bt49qt9

Offline Tino vxr

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: prodano
  • Moja Kaciga: Shark RSI
« Odgovori #3 : 14 Veljača, 2011, 20:38:56 »
mislim tu policija stvarno gluposti piše..da autobus..hahahhaa..
pa jbt on mora bit 100 % kriv,jer je bio u alkoholiziranom stanju,a ne sad da ste pola pola krivi..mislim nemam mi logike

• forumski skuteraš
  • zdravka
« Odgovori #4 : 14 Veljača, 2011, 20:49:42 »
nema ni meni logike. Ovo mi je pouka da više nikad ništa ne osiguram u Eurohercu,ovo je drugi put da su me oštetili

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #5 : 14 Veljača, 2011, 20:53:10 »
Ovo mi je pouka da više nikad ništa ne osiguram u Eurohercu,ovo je drugi put da su me oštetili

Tebi isplacuje stetu osiguranje koje ima ovaj ko te lupio. Tvoje osiguranje s tim nema veze.

A za ozlijede, ako nisi isti ili slijedeci dan bio kod doktora i imas dokumentaciju, bojim se da nista od toga.

Al svu stetu bi morao naplatit od osiguranja ovog ko te lupio.
Kakvi busevi, jesu oni normalni? Pa taman da te i bus nabio, nigdje ne pise da on smije koristit 2 prometne trake istovremeno. Ako ih koristi i napravi sudar - snosi stetu.

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #6 : 14 Veljača, 2011, 22:17:24 »
mora da su obojca u eurohercu :zubo:
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

• forumski skuteraš
  • zdravka
« Odgovori #7 : 14 Veljača, 2011, 22:23:23 »
a slučaj je čist ko suza hebemti ovu pravnu državu.pa lik em što je kriv tu je i naduvao 1,5 promila. najgore od svega jeste što će stara sad izgubit posao koji je tražila 2 godine, stari je osto na 3mj bez vozačke isto zahvaljujući pravnoj državi i njega moram odvest ponedjeljkom na posao u vukovar pa otić u petak po njega kad sam gotov sa faksom.. kao moguća rješenja vidim u prodaju motora ili nek servis kaže kolko auto vrijedi te mi isplate razliku za koju ću kupit golfa keca,a preko suda ću izganjat pare pa kad bude bolja situacija uzet novi auto

• forumski skuteraš
  • zdravka
« Odgovori #8 : 14 Veljača, 2011, 22:25:50 »
igore,kad sam imao prometnu sa proslim motorom išao sam u euroherc jer smo oboje bili tamo osigurani. jbg njima je u interesu da ne isplate puno love,a o tom sam ti pričao danas na kavi kako je završilo

Offline cona_rab

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: Aprilia SR 150
  • Moja Kaciga: UVEX PS430
« Odgovori #9 : 14 Veljača, 2011, 22:27:43 »
očito ti ništa drugo ne preostaje nego sud i žalba na riješenje,samo dok ti se ta žalba uvaži proć će pun kur#c vremena,jer sam se i ja bio žalio kad sam ima prometnu preko odvjetnika i sad se to povlači po sudu više od godinu dana,i to ti je brzina hrvatskog pravosuđa  :angry7:

Offline Edy46

• forumski biciklist
  • Mjesto: Sibenik
  • Moj Skuter: Gillera Runner 50 SP 2004, Zip 2T
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: netriba kad postoje naljepnice za brzinu
  • MojSpuh: SC08, LeoVince ZX
« Odgovori #10 : 15 Veljača, 2011, 00:09:15 »
mora da su obojca u eurohercu :zubo:

da i ja si mislim to i sad ovima tesko isplatit punu stetu pa su nakenjali svega i svacega a za pravosude u hr jedna poruka  :tstnd: :fingerr:
Italian Power Only !!!!

..ok,sam pitam...ima ljudi koji misle da skuter ima brzine,ne brini... redface icon_biggrin icon_biggrin hahahaha ajme :D

Offline Bruno16

• Tržnica : (+3)
  • forumski biciklist
  • Mjesto: Trogir
  • Moj Skuter: Piaggio X9
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: Standard
  • MojSpuh: Standard
« Odgovori #11 : 23 Veljača, 2011, 10:48:49 »
bio to autobus ili kamion to je nebitno....on ima pravo na kretanje jednom prometnom trakom....ako je euroherc u pitanju tu imam samo losa iskustva....stisni ih preko suda nema ti druge....
K'o koči, taj i gubi ! ! !

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 23 Veljača, 2011, 11:03:11 »
ako je euroherc u pitanju tu imam samo losa iskustva....

Uvijek su mi govorili da je to tako.

Sve dok prije 2-3 godine nisam imao sudar sa covjekom koji je tamo osiguran. Nisam zvao muriju nego smo otisli drugi dana u Euroherc na procjenu i nakon tjedan dana dobio ponudu u gotovini koju sam prihvatio. RAdilo se od nekih 3500kn, a steta je bila probusena zadnja guma i potrgan nosac zadnjeg branika na bocnom dijelu.

Gume sam zadnje nove kupio, a nosac sam popravio u par minuta. Lakiranje nije bilo potrebno niti je ista bilo spigano na autu.

Eto, 700kn sam potrosio, ali sam dobio nove gume otraga, a 2800kn spremio u djep

Offline Bruno16

• forumski biciklist
« Odgovori #13 : 23 Veljača, 2011, 11:24:26 »
meni je ocu izgorio teret na kamionu i pola kamiona i nisu zeljezi isplatit stetu jer kao zadnja rata osiguranja nije bila placena....i naravno na sudu su morali sve platit jel polica osiguranja je ugovor te nije bitno jel naplacena ili nije......a drugi put se materina prijateljica zabila u stup sa autom i nije zvala policiju jer nema 2.ostecene osobe...na prvi tren su je odbili ali opet je odvjetnik odigrao ulogu i clio je napravljen kao novi

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #14 : 23 Veljača, 2011, 11:30:25 »
meni je ocu izgorio teret na kamionu i pola kamiona i nisu zeljezi isplatit stetu jer kao zadnja rata osiguranja nije bila placena....i naravno na sudu su morali sve platit jel polica osiguranja je ugovor te nije bitno jel naplacena ili nije......a drugi put se materina prijateljica zabila u stup sa autom i nije zvala policiju jer nema 2.ostecene osobe...na prvi tren su je odbili ali opet je odvjetnik odigrao ulogu i clio je napravljen kao novi

Ocito im se zbog malih steta neda zajebavat pa ih isplacuju, a kad trebaju dosta novaca dat, onda je problem

Offline Hrvoje_40

• forumski savjetodavac
  • forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Derbi
  • Moja Kaciga: IXS HX 407 Grafik
« Odgovori #15 : 23 Veljača, 2011, 11:33:20 »

Ocito im se zbog malih steta neda zajebavat pa ih isplacuju, a kad trebaju dosta novaca dat, onda je problem
kod svakog osiguranja je problem kod isplate velike premije ako naravno nemaš nekoga da to pogura
Možda jesam čelav ali bar nemam problema sa lošom frizurom :)

Offline Bruno16

• forumski biciklist
« Odgovori #16 : 23 Veljača, 2011, 20:52:37 »
a dosad sa croatiom nismo imali problema ni pri stetama od nekoliko desetaka tisuća €. nadam se da ce tako i ostat

• forumski skuteraš
  • zdravka
« Odgovori #17 : 01 Ožujak, 2011, 03:36:39 »
uzeo sam odvjetnika jer ovo neće ić na pošten način. nezna se jel više mulja policija ili osiguranje (ili su možda u dogovoru). Auto je preuzet sa servisa ali me u nedjelju ujutro zove lik iz firme koja radi za servis,da im uplatim novce što su napravili auto jer im treba lova,a ja svoje da izganjam preko suda. Naravno da nisam pristao na tu opciju,odakle mi 1000€?! i da imam nebi dao :) Tužba je danas podignuta i odvjetnik se nada da će pristat isplatit punu štetu,jer će imat samo još veći trošak kad sud odluči u moju korist. Jedna stvar me iznenadila kad su rekli da sam trebao odma potegnuti veze i do ovog nebi došlo,znači da su ipak neke igrice u pitanju