25.12.2010 imao sam prometnu u Županji na raskrižju.. išao sam iz smjera zapada i skretao sam lijevo,lik je išao iz smjera istoka i skretao desno (obojica imali zeleno na semaforu). cesta ima 2 prometne trake.znači ja sam zadržavao lijevu a on je trebao desnu,no nije,već se direkt ubacio u lijevu i udario me po desnoj strani(lik je naduvao 1,5, ja ništa). zakon kaže da je takvo vozilo dužno se kretati što bliže uz rub kolnika. Da je bila 1 prometna traka onda sam ja njega dužan propustiti. Policajci koji su radili uviđaj su rekli da je on kriv i da snosi sve troškove. Auto je odvežen na servis i tamo je procjenjeno oko 15 000kn šteta. danas me zovu da je auto gotov ali ga nemogu podignut dok im neplatim oko 8000kn,jer je policija napisala da je odgovornost za prometnu podjeljena pola pola(sudac s kojim sam jako dobar mi je rekao da je protiv obojice podnesena prekršajna prijava). Osiguravajuća kuća od tog lika se u dogovoru sa našom policijom pozvala na neki zakon gdje sam ja u takvoj situaciji autobus dužan propustiti jer on nemože zbog svoje dužine ostati u svojoj traci. Mislim kakva je to glupost,pa nije me lik autobusom udario već autom. Šta da radim sad? mislim da je nekako najpametnije angažirat odvjetnika jer ovo MORA proći na sudu. taj lik je izazvao jedno 6,7 prometnih nesreca u kojima nije nijednom imao ispod 1,0 u krvi.
molim da savjete daju samo oni koji se razumiju,jer auto treba staroj što prije radi posla. što se mene tiče nek si ga nabiju u dupe jer je ionako češko smeće