Ja već evo neko vrijeme koristim taj Arexonsov sprej protiv magljenja (bio je topic negdje u podforumu servisi/trgovine...) i poprilično sam zadovoljan njime...
E sad, kako učinkovito radi... (radi se o integralnoj kacigici)
Vozim se na posao svaki dan sim-tam, pon-pet, i to oko 7 km ppo gradu stani kreni (ZG) i to po temperaturama koje su u zadnje vrijeme oko 0C...
Jednim tjedno očistim vizir te našpricam sprejem i to mi traje tih 5 dana pom-pet.
Kad se naspreja onda se ne smije brisati jer se skida taj aktivni sloj, a on sam po sebi jest maaalo sivkast, ali ne spriječava vidljivost... Gotovo da se ni ne primjeti...
Dobro štiti od magljenja osim u slučajevima extremnih uvjeta, 7:00 ujutra, vani -4C a moj dah se pari ko parna lokomotiva, i onda se još k tome ne zamagli vizir klasično da ništa ne vidiš, već se zarosi, ono baš kondenzat vode... Nije toliko neugodno kao magla, vidi se ipak više manje kvalitetno, ali tu i tamo na semaforu podignem vizir pa se kroz 20ak sekundi vizir "očisti". Sve u svemu, zadovoljan sam...
Probao sam voziti u istim uvjetima bez spreja, i čim sam pogledao kacigu da bi je nataknuo na tikvu ovaj glavu, već bi vizir bio poootpuno neproziran od magle...